Divadelní festival Velká inventura v Olomouci

Divadelní festival Velká inventura v Olomouci

03. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve dnech 6. – 13. března 2011 budou dvě olomoucké komorní scény již tradičně hostit přehlídku nového divadla s názvem Velká inventura 2011. Regionální část putovního festivalu letos počtvrté spolupořádají Divadlo hudby Olomouc, Divadlo Konvikt o.s. a Nová síť o.s., která je zároveň zastřešujícím garantem celého projektu.
Řetěz přehlídek (na Olomouc navazuje Brno, Liberec a Plzeň) otevřela pražská Malá inventura (letos 22. – 27. února), která na sedmi scénách předvedla to nejzajímavější z divadla performačního, pohybového, tanečního, fyzického či vizuálního, jednoduše tvorbu přesahující obvyklé divadelní škatulky. A že divadlo lze zkrátka nalézt všude, jak zní motto letošního ročníku přehlídky, přesvědčí olomoucké publikum z pražské nabídky tři vybrané inscenace – Já tady, ty tam, Dolcissime Sirene a Ba_zen.

Zdejší pořadatelé Velké inventury přidávají také čtvrtý, vlastní produkční příspěvek v podobě původní autorské inscenace Divadla na cucky, jejíž premiéra festival v neděli 6. března od 20:30 v Divadle hudby zahájí. Ostrov / Olomouc, jak už je patrné z názvu, tematizuje samotné město. Představí divákům skupinku osmi mladých lidí na opuštěném ostrově, kde se nacházejí zbytky Olomouce; Divadlo na cucky tak dále naplňuje svou letošní dramaturgii, jejímž terčem je především rodina a místo, kde žijeme.

divadlo

„Ostrov je metaforou pevnostního města, kde mezilidské vztahy můžou být deformované tím, jak se potkávají stále titíž lidé. Ale především je to Ostrov proto, že je to něco vysněného, bájného, snového. Olomouc není ostrov, ale kdyby se vylily kašny a ostrovem se stala, co by se asi dělo?“ vysvětluje režisér a autor scénického konceptu Jan Žůrek. Zkoušení inscenace vycházelo z hereckých improvizací, na výsledném tvaru se tedy velkou měrou podíleli samotní aktéři - hostující čtyři herci z Moravského divadla, Ondřej Jiráček
z Husy na provázku a tři herečky souboru Na cucky, k jehož nejvýraznějším osobnostem patří Simona Vičarová.

„Společná produkce inscenace Ostrov / Olomouc je pokračováním úspěšné spolupráce, kterou Divadlo hudby Olomouc a soubor Divadla na cucky zahájilo již předloni původní dramatizací Flaubertova románu Mme Bovary. Těší nás, že tentokrát Na cucky sáhly k tematice místní, výsostně olomoucké, jsme zvědavi na autentickou reflexi našeho města z pozice mladé divadelní generace,“ dodává dramaturg Divadla hudby Alexandr Jeništa.

Další zmiňované pořady festivalu Velká inventura se odehrají na scéně Divadla hudby a Divadla K3 ve třetím patře Uměleckého centra UP, v budově bývalého Jezuitského Konviktu. Více informací o nich lze nalézt na webových stránkách www.divadlohudby.cz nebo www.divadlokonvikt.cz, nebo www.velkainventura.cz

Dodal: Zdeněk Vévoda, Divadlo Konvikt
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VELKÁ INVENTURA OLOMOUC 2011

Neděle 6. 3. 2011 až Neděle 13. 3. 2011
Vystupují:
jan žůrek: ostrov / olomouc, já tady, ty tam , dolcissime sirene, ba_zen,
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika