Radio 1 slaví 20 let s Laetitiou Sadier ze Stereolab

Radio 1 slaví 20 let s Laetitiou Sadier ze Stereolab

06. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na EuroConnections v Paláci Akropolis se ve čtvrtek 31. března představí zpěvačka Laetitia Sadier, zakladatelka legendárních Stereolab. Tato kapela patří mezi dlouholeté opory vysílání frekvence 91,9 FM, proto je také toto vystoupení zařazeno do koncertní série k oslavám 20 let Radia 1. Druhým hostem březnových EuroConnections budou angličtí indie-folkaři Dark Captain Light Captain.
Hlas a texty zpěvačky Laetitii Sadier patřily neodmyslitelně dvě dekády ke skupině Stereolab, kterou v roce 1990 zakládala se svým pozdějším manželem Timem Ganem. Skupina proslavená kapesní kavárenskou psychedelií i láskou k české grafické škole jako kdyby dělala svoji hudbu mimo čas a také bez problémů přežila všechny módní vlny od grunge až po dubstep. Až v roce 2009 vyhlásili Stereolab „časově neomezenou pauzu“ a vloni dali s jedenáctou dlouhohrající deskou Not Music svým fanouškům definitivně sbohem.

Laetitia Sadier už dříve ventilovala svoje autorské touhy s bočním projektem Monade (natočila s ním tři desky) a zazpívala si také třeba na deskách Blur, Mouse on Mars nebo rappera Commona. První skutečně sólové album ale vydala teprve vloni v listopadu. The Trip (vydaný na značce Drag City) ji představuje rozkročenou mezi čistým písničkářstvím, zasněným popem i tanečními experimenty. V podtextu alba je vyrovnání se sebevraždou její mladší sestry i smrtí kolegyně ze Stereolab Mary Hansen.

Stereolab naposledy hráli v Praze v Paláci Akropolis v květnu 2006, o necelých pět let později přijíždí Laetitia Sadier na stejné místo, aby zde 31. března předvedla písně ze své sólové desky ve speciálním akustickém setu.

http://www.myspace.com/laetitiasadier


Dodal: Klára Vlková, Radio 1
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
dark captain light captain (uk) + laetitia sadier (fr)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika