Kdo je Mark Marberg

Kdo je Mark Marberg

15. 01. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Seriál představování djs, kteří vystoupí na Apokalypse pokračuje. Mark Marber je vynikající německý DJ, který často hraje po celé Evropě a navštívil i USA, Indonésii a Austrálii. Sám je také uznávaný jako pořadatel mnoha akcí, po celém Německu.
Mark Marber z velmi respektované a stále populárnější v Čechách neprobádané stáje Euphonic, je vynikající německý DJ, který často hraje po celé Evropě a navštívil i USA, Indonésii a Austrálii. Sám je také uznávaný jako pořadatel mnoha akcí, po celém Německu. V dubnu roku 2001 vydal svou první desku, singl „The W@p“, na svém domovském labelu Euphonic. Deska brzo slavila nebývalý úspěch a dostala se na přední příčky německých hitparád. V srpnu téhož roku byla deska „The W@p“ vydána i na dalších labelech, a to na jihoafrickém Sheer Dance a britském Neo Records. Single se následně dostal i do britské hitparády a stal se velmi oblíbeným i mezi dalšími umělci, jako jsou třeba Timo Maas a Boy George Mark Marberg ovšem vydává další rok svůj druhý singl – „Hackin“, který se dokonce stává oficiální kompilací k Love Parade v Německu i Mexiku. Warner Music vydává na jaře 2003 „Hackin“ znovu, a to doplněný o remixy Hardyho Harda a Sonora. Singl brzy vstupuje také na německou i britskou hitparádu a opět se drží v předních pozicích.

Marberg cestuje po celém světě a jeho euforicky prolnutý trance si získává čím dál více stoupenců. V roce 2004 Mark vydává oficiální CD kompilaci pro mexickou Love Parade, kde i sám před téměř 200 000 lidmi hraje. Jeho další, dlouho očekávaný singl „Guarana“, byl vydán letos v červnu. Track se setkal opět s velikým úspěchem a získal si uznání u jmen a producentů jako jsou letos aktuálně nejoblíbenější DJ světa Paul van Dyk, Armin van Buuen nebo výborný producent Markus Schulz. Tyto jména, která dávají záruku té nejvyšší kvality, kterou můžeme očekávat i od Marka, jsou tou nejlepší pozvánkou k poslechu jeho setu.

Jeho schopnost produkovat hudbu jen podtrhuje vizi na DJ set. Jako DJ je typický svým prolnutím trancem a techelektrem na samotné hraně těchto dvou stylů, což z něj číní DJe, který nelpí na jedné hudební lince, ale snaží se svůj set okořenit a nedělat rozdíly mezi hudebními styly. Euforicky provázaný set ještě doplňuje CD přehrávačem, který používá k prvnímu kontaktu publika s jeho novými, ještě nevydanými tracky, kterých má v šuplíku svého studia požehnaně. Euphonic DJ, Marc Marberg poprvé v Čr! Poprvé na Apokalypse 24.2.2006.


Marc Marberg na slovíčko

Jaký styl,nebo jaké hudební prvky zazní vždy při vašem setu ?
V mých setech se vždy snažím skloubit energický mix trance music a techelectra. Tyto styly mají hodně charakteristických prvků, které je ale obtížné podrobně vysvětlovat. Nejlepší bude, když si mě přijdete poslechnout :)

Jaký Dj se vám za rok 2005 nejvíce líbil a proč?
Tak to byl určitě můj kamarád Ronski Speed! Vždy mě velice nadchne, když vidím, kolik energie může dát do hraní. Kromě toho je i jeho výběr desek přímo geniální - u buďte si jistí, že to říkám z objektivního pohledu :)

Co říkáte na koncept headlinerů na Apokalypse?Umek-Wittekind-Kvitta
Tito tři DJs určitě udělají z Apokalypsou neopakovatelnou party. Myslím, že si každý clubber přijde na své.

Vedle jakého Dje by jste chtěli vystupovat? Je někdo, s kým by jste si chtěli zahrát na jedné akci?
Určitě Ferry Corsten - mám rád způsob, jakým hraje. Ale několik let zpět by to byl určitě Paul Oakenfold.

Co si od Apokalypsy 24.2.2006 slibujete?
Těším se hlavně na party people, o kterých jsem už tolik slyšel. Toto hraní bude moje první v Čechách. Moc se těším :)


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika