Legenda Calyx vystoupí na Bush v Roxy

Legenda Calyx vystoupí na Bush v Roxy

14. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Další vydání legendární dnb party Bush z produkce Roxy promotion je tady! Tentokrát vystoupí živoucí dnb legenda, anglický dj a producent Calyx. Pro Calyxovu tvorbu bývaly vždy typické tvrdé beaty, melancholické samply a dokonale propracované basové linky prodchnuté emocemi . A na co se můžete těšit nyní?
V loňském roce v rámci akce Bush vystoupili mj. High Contrast a Netsky, hvězdy letošní Hospitality@Roxy, dále Roxy loni pohostila například "nejlepšího dnb dje na světě" (dle titulu z anket Knowledge, DNB Arena aj.) a majitele vydavatelství Ram Records - Andyho C. Vzpomeňme i vystoupení Markyho nebo Kluta, těsně před rekonstrukcí klubu. Nyní vám stará dobrá Roxy promotion přiváží do nové Roxy zástupce trochu zadumanějšího proudu drum'n'bassu.

Pro Calyxe byla vždy určující vůle vytvářet něco víc než jen taneční muziku. Calyx spolu s Teebeem, svým "hudebním bratrem", pracuje už tři roky na novém albu. Zatím dali dohromady už celých třicet tracků různých žánrů, z nichž ovšem návštěvníci parties po celém světě měli možnost slyšet jen několik, často navíc pouze v betaverzích.



Žádnému DJ na světě nedali svůj materiál k dispozici, jak bývá v drum'n'bassu zvykem, ba naopak. Vše drží pečlivě v tajnosti a slibují monstrózní návrat na taneční parkety. Z posledních podcastů vydavatelství Subtitles, kde Teebee milostivě pustil po jednom z připravovaných tracků, vyplývá jediné: Důslednější hudební práci si snad nelze ani představit. Práce na albu se ovšem již chýlí ke konci, a tak nezbývá než se těšit, co z něho zahraje Calyx pražskému publiku. Naposledy Calyx vystoupil v Praze před třemi lety v back to back setu právě s Teebeem v rámci tour k tehdejšímu albu The Anatomy LP.



Původně jazzový kytarista se do drum'n'bassu vrhnul na konci devadesátých let. Pod vlivem tracků Goldieho, Opticala, Dillinji a dalších, si brzy vytvořil vlastní specifický, tvrdý zvuk. Několik let byl součástí slavného labelu Moving Shadow, na němž v roce 2005 vydal svou jedinou sólovou dlouhohrající desku, přelomové album No Turning Back. Melancholické pecky plné tvrdých beatů jako Thru Your Eyes, Chasing Shadows, nemilosrdně taneční Get Myself To You, Tearing Us Apart a další. Právě do těchto dob se datuje počátek jeho spolupráce s norským DJem a producentem Teebeem, jenž spolu se svým vydavatelstvím Subtitles Music představuje jednu z největších autorit v drum'n'bassu vůbec. Porozumění je tak silné, že se Calyx s Teebeem napříště rozhodnou vydat společné album (zmíněné The Anatomy LP v roce 2007). Vzpomeňme hity jako The Warrior, Dual Processed, Make Your Choice... Od té doby vyšly z dílny Calyxe & Teebeeho pouhé tři tracky: Desolate, Salvation a naposled úžasná spolupráce na Breakově loňském albu, skladba s názvem Don't Look Down, kterou usilovně hrají DJs ze všech subžánrů drumandbassu v klubech po celém světě.



O Calyxův support se na Bushi 18.3. v Roxy postará trojice navýsost povolaných českých DJs. Resident DJ Ghonzales, který se na české scéně pohybuje již pěnou řádku let, na Radiu Wave má svůj pořad Beatcase a v klubu Roxy pak stejnojmenou klubovou noc. Těšit se můžete též na DJku IM Cyber, často označovanou za první dámu českého DNB DJingu. Spolu s nimi Calyxe podpoří hostující Yadel z ostravské crew Dvoika.Troika.

Buďte si tedy jistí, že tančit se bude rozhodně až do rána!

www.roxy.cz

Dodal: Katerina Pisackova, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH

Pátek 18. 3. 2011
Vstup: do 23h zdarma poté 150,-
Vystupují:
Calyx (UK), Ghonzales, IM Cyber, Yadel
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika