John McLaughlin přijede do Prahy

John McLaughlin přijede do Prahy

18. 01. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Legendární hudebník John McLaughlin vystoupí 18. března 2006 v rámci festivalu Kytara napříč žánry ve Smetanově síni pražského Obecního domu. Představí se jako člen hudebního uskupení Shakti, které propojuje západní jazz s klasickou indickou hudbou.
Legendární hudebník John McLaughlin vystoupí 18. března 2006 v rámci festivalu Kytara napříč žánry ve Smetanově síni pražského Obecního domu. Představí se jako člen hudebního uskupení Shakti, které propojuje západní jazz s klasickou indickou hudbou. Vůbec poprvé tak čeští diváci uvidí společný projekt tohoto fenomenálního kytaristy a další hudební legendy, indického perkusionisty Zakira Hussaina, dle Johna McLaughlina „nejlepšího světového hráče na tabla“. Kromě nich v Praze vystoupí V. Selvaganesh, který mistrovsky ovládá nejrůznější typy indických perkusí (ghatam, kanjira, mridangam), U. Shrinivas, fenomenální indický mandolinista, a zpěvák Shankar Mahadevan. Název Shakti znamená v sanskrtu „energii“, resp. ženskou podobu božské síly. V hudbě pak energii, která vzniká při spojení západní jazzové a posvátné indické tradice, při „hudebním setkání třetího druhu“, jak byl pro svoji neopakovatelnou atmosféru tento projekt často nazýván již od svého vzniku v roce 1975 a obnovení v roce 1997. Shakti s Johnem McLaughlinem uvedou program „Saturday Night in Bombay“ vycházející ze stejnojmenné desky nahrané v roce 2000 v Indii s téměř totožnou sestavou.

Koncert je součástí evropského turné, začíná ve 20 hodin a vstupenky jsou k dostání v cenových kategoriích od 500,- do 2.300,- Kč (plus poplatky) v síti Ticketpro a v informačním centru Obecního domu.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika