Profily účinkujících party Bassinfection

Profily účinkujících party Bassinfection

27. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
V pátek 22.4. oslaví party Bassinfection 10 let existence v brněnské Zbrojovce. V přízemních rozlehlých prostorách bývalé fabriky se budou nacházet dva velké industriální sály. Na prvním se vystřídá hned několik zásadních jmen drumandbassové scény: Ed Rush, Current Value a Limewax společně s domácími producenty a dji Forbidden Society, X.Morph či Mustakillah Sound.
Od hlavní stage bude dostatečně silnou stěnou oddělená druhá hlavní stage věnovaná reggae a hip hopu: MCs Deadly Hunta & Valorous (UK), Riddim Tuffa sound (UK), Sista Carmen, Damalistik. (Roots Survival), 4021, Peeni walli a další.

V prvním patře továrny se budou nacházet 3 zbývající pódia: Cimbálovka & balkánská dechovka & bhangra; electro & breaks & dubstep; dubový chillout.

V obou patrech pak můžete narazit na bary, smart shop, zajímavé obchůdky, nechat si udělat potisk na oblečení, zúčastnit se dubového workshopu nebo si dát výtečnou domácí slivovici či víno.

Níže si můžete přečíst profily headlinerů, profily všech účinkujících najdete zde.

Ed Rush (UK)
Ed Rush (vlastním jménem Ben Settle) je jedním ze současných lídrů nu-school drumandbassu. Narodil se v západním Londýně a původně se k muzice dostal jako breakdancer. Zanedlouho se shlédl v undergroundové rave scéně a byl doslova fascinován breaky v hardcore muzice. Přesvědčil proto Nico Sykese (majitele vlastního labelu), aby s ním udělal nějaké tracky. Je jeden z prvních, kdo do dnb muziky vnesl tvrdé bicí a temné basové linky. Spolupráce vyvrcholila releasem „Bludclot Artattack“ vydaným v roce 1993 - hardcore, který se výrazně lišil od soudobých releasů. O dva roky později vydává „The Mutant“, tentokrát ve spolupráci s dj Tracem. Následovala pecka „Guncheck“, kde už je jasně slyšet, kterým směrem se Ed Rush vydal. Kompilace „Techsteppin'“, „Skylab EP“ pro Metalheadz nebo „Killimanjaro“ pro label Prototype pomohly definovat další odnože dnbassu techstep a 2step dnb a vynesly Bena na pomyslnou špičku světové dnb scény.

ed rush

To nejhlavnější však mělo teprve přijít, když začal spolupracovat s dalším neméně významnou osobou - Opticalem. Společně založili label Virus a poslali do světa první release - „Medicine/Punchbag“. Album „Wormhole“ (1998) upevnilo postavení Ed Rushe a se svým novodobým zvukem zase o kousek posunulo hranice drumandbassu. Po pár dalších skladbách vyšlo v roce 2000 album „The Creeps“, za které získali titul producenti roku v britských Knowledge DnB Award. Další alba na sebe nenechaly dlouho čekat - „The Original Doctor Shade“ (2003), „Virus Vaults“ (2005), „Chameleon“ (2006) a zatím poslední „Travel The Galaxy“ (2009).

Current Value (DE)

Current Value (vlastním jménem Tim Eliot) přišel do styku s elektronickou muzikou v roce 1992, předtím hrál na klasické piano ve škole. O několik let později si ho všimlo Berlínské rádio, vydal spoustu vinylů (mimo jiné na labelech DonQ nebo Position Chrome) a začal se stávat synonymem pro temnou undergroundovou scénu. Začal hrát i jako dj - nejdříve ve svém rodném městě, přicházely však nabídky i z jiných koutů Německa, potažmo Evropy. Další releasy na labelu Position Chrome „Creative Robot“, „Skybreaker“ a „Bass Riot“ se dočkaly velkého úspěchu, především v severní Americe se tvrdý sound líbil. S nespočtem singlů a čtyřmi LPčky se Current Value zapsal do povědomí jako skvělý dnb a techno producent.

V roce 2004 ukončil studium a získal diplom na School of Audio Engineering SAE. Nelze nezmínit monumentální EP „The Unspoken“ a následnou spolupráci s lidmi jako SPL, Limewax nebo Raiden. Stal se součástí Freak Family a začal hrát pod hlavičkou Anger Managementu po celém světě. Rok 2009 byl pro Tima svým způsobem přelomový, když začal spolupracovat s Dean Rodellem na projektu Machine Code a vydávat mimo dnb také techno a dubstep. Na konci toho samého roku vyšlo LP „2010 - The Day Of Silence“ a o kvalitě produkce přesvědčilo určitě také LP „Back To The Machine“ vydané na labelu Subsistenz.

Limewax (UA)
Limewax (vlastním jménem Max Anokin) začal produkovat kvalitní tracky už ve svých 17ti letech. Narodil se v Kamjanetz Podolsk na Ukrajině, avšak v 11ti letech se odstěhoval do ráje smokerů - do Nizozemí. Slušný kluk se od piana dostal k dnbassu prostřednictvím radiových show, získal nějaké staré vybavení, začal skládat vlastní muziku a od patnácti se mohl začít řadit k dnb producentům.



Maxův styl by mohl připomínat šílené scifi aka Technical Itch nebo dark-funk řezníka Dylana. Poctivý fanoušek určitě zná tracky „Lawra“, „Evil’s Eye“, „Life of Sin“ nebo debutové album „Scars on the Horizon“. Uznávané jsou také jeho spolupráce s ostatními dnb producenty, především s SPL, se kterým vydal například EP „We Have Life“. Limewax je jedním z hlavních hrdinů stylu, jenž zůstává stále drum & bassem, obohacuje jej ale fúzemi z breakcore, tekna či industriálních a metalových vlivů.

Začátkem dubna vychází na jeho vlastním LB Recordings dlouho připravované a dlouho očekávané album. Max Anokhin dokazuje, že mu patří nálepka „progresivní producent“, protože s Empfindsamer Stil LP předvedl, že je zase o krok napřed - experimenty okořeněné dávkou originality

Forbidden Society (CZ)

Elektronickou hudbu produkuje od roku 1998, kdy založil projekt s názvem Desert Storm Breakcore Squad s kamarádem JayB. Vytvářeli celkem neobvyklou směsici hardcore techna a jungle. Následovala tvorba pod pseudonymem Noize Punishment, kde je cítit vliv stylů jako grindcore, punk nebo metal. Na kontě mám releasy na mnoha evropských i amerických labelech, evropská hraní, např. Fuckparade v Berlíně s Venetian Snares.

Později, kolem roku 2005, ho hudební cesta zavedla k drumanbassu. Zrodilo se další z jeho producentských jmen – Forbidden Society. V současnosti všechny jeho aktivity směřuji tímto směrem. Výsledkem jsou releasy na Freak MP3, Mindsaw, Hell's Bassment, Nightmare Rec., Jungle Therapy, Hardline Rec. Jeho tracky se objevují v setech od Panacey, DJe Hiddena a také na mixovaném CD od Technical Itche – You Need Therapy (2008).

V roce 2010 přichází prudký vzestup a s ním spojené releasy na labelech jako PRSPCT, Freak, Obscene, Algorythm, Counterstrike, Big Riddim a mnoho dalších. Jako člen Anger Managementu vystupuje na Therapy Sessions po celé Evropě, v poslední době to bylo v Portugalsku, Rakousku, Německu, Francii, Rumunsku, Maďarsku nebo Belgii. Na podzim roku 2010 založil vlastní label Forbidden Society Recordings. Na konci ledna 2011 vyšel pilotní release, na kterém najdete dvě kolaborace s Current Value. Na druhém releasu, který je v prodeji od konce února 2011, se objevují Katharsys, Counterstrike a jako bonusový track remix tracku Filth VIP od Current Value.

X.morph (CZ)
Nedílnou součástí brněnské scény, stejně jako Bassinfection, je i dj X.Morph, který stál u zrodu brněnské drumandbassové scény, tak jak ji známe dnes. Duchovní otec brněnské Redrum crew, ale hlavně neuvěřitelně schopný dj, který svými sety stále dokáže překvapovat i po více než deseti lety hraní.

xmorph

Deadly Hunta (UK)
tento londýnský MC je znám svými inteligentním a uvědomělým verbálním projevem, hbitě a nekompromisně propojuje reggae, hip hop i dancehall, jeho multižánrový přesah lze nicméně spatřit i v dubstepu, grimu či zlámaných beatech.

Svou kariéru odstartoval na počátku devadesátých let spoluprací s reggae soundsystémy African Roots a SkyJuice, potažmo na Jamajce v Bobby Digital´s studiu, kam se vypravil v roce 1994.

deadly hunta

Od roku 1996 vystoupil po boku projektů a umělců jako Wu Tang Clan, Daddy Freddy, Ice T, General Levy a mnoha dalších, postupně si tak vybudoval značný respekt na reggae i hip hopové scéně nejen v domácí Velké Británii a na Jamajce, ale takřka po celém světě. Vydal mnoho pecek, většinu na Reality Shock Records (kam patří i Earl 16, Macka B nebo YT). V posledních letech se dostal do povědomí širšího publika díky legendární raggajunglové tune od DJe Aphodita - Ganja man a ragga hip hopové "Talk out loud" (rotovala i na MTV či britském Radiu 1).

Valorous (UK)
Valorous, dancehall/hip-hop/reggae vokalista z Redingu v UK, započal svou hudební cestu, jako většina reggae deejays, za mikrofonem lokálních sound systémů - v jeho případě Major Damage a Black Star. Od ranných začátků spolupracoval s Deadly Hunterem. Psal se rok 1995, když se tito dva rozhodli založit duo Much Love a začali si budovat postavení v hudebním byznysu. Kooperace Much Love s hip hopovými Cypher 6 dala vzniknout projektu Coalition, která si vydobyla renomé díky účinkování v legendárním pořadu legendárního Johna Peela na jak jinak než legendárním rádiu BBC Radio 1. Tento úspěch jim zajistil sdílení stagí s velikány hip hopu jako Wu-Tang Clan, Black Twang nebo Ice T a vystoupení v Americe se Super Natural na The Love Festivalu v Ohiu.

Později Valorous spolupracoval s Catch 22 a Sky Rise Studios. Aktuálně ho můžeme zařadit do stáje labelu Reality Shock Records (který šéfuje nadějný producent Kris Kemist), po boku vokalistů jako Solo Banton, Chiefton Joseph, Deadly Hunta, Aqua Levi, Prince LeviJah, African Simba, YT a dalších. Valorous je bezpochyby jeden z velkých nadějí ostrovního reggae, o čemž se budeme moci přesvědčit na Bassinfection, kde vystoupí poprvé v ČR. Přejme mu, ať ho potká stejný osud jako YTho, který před lety debutoval na české scéně právě na Bassinfection a dnes patří mezi nejzářivější hvězdy evropského reggae.

Riddim tuffa (UK/SK)

Dj Adham Riddim Surfer aka Riddim tuffa je slovák žijící v Edinburgu a spoluzakladatel Riddim Tuffa Soundu. Tato partička už několik roků organizuje a aktivně hraje na akcích nejen ve Skotsku, ale i v různých místech Evropy. Zaměřuje se především na reggae, ale také na dub, dubstep či raggajungle. Dj Adham se nevěnuje pouze djingu, ale i hudební produkci a to hlavně digital reggae, kde spolu z dalším členem z crew míchají dohromady zvuky "vintage" mašinek a moderního softwaru.

riddim tuffa

Tento rok je pro partičku Riddim tuffa sound zásadní, po vydání jejich prvního 7“ singlu (na jejich labelu Tuffa Dubs Records) ve spolupráci s lyndýnským MCm El Fatou "Tell Them Again" a remixu tracku z produkce Dreadsquad "Sweet Thing" (vyšel na 12" vinylu Superfly Studio Records) sa toto uskepení těší opravdu velké pozornosti. Domluvené má turné v mnoha evropských klubech a na několika zásadních letních festivalech, napr. Outlook 2011. Připravují se také na tour do Mexika.

Sista Carmen (ES/CZ)

Sista Carmen se po studiu hry na piáno v rodném Španělsku a přestěhování do Prahy, kde zpívala v na české reggae scéně ojedinělé kapele Hermakuti. V roce 2004 zakotvila jako hlavní zpěvačka kapely United Flavour, kde kromě zpěvu i komponuje hudbu. Během let si United Flavour díky svému chytlavému stylu, spolupráci skvělých muzikantů a v neposlední řadě krásnému a temperamentnímu hlasu Carmen získali srdce fanoušků v celé ČR. Pravidelně vyprodávají sály po celé republice a hrají na všech významných letních festivalech a vyjíždějí i do zahraničí. Díky svému renomé měli možnost předskakovat reggae hvězdám jako Kelis, Gemtleman, Shaggy, Ward 21 nebo Alborosie. V roce 2008 získali stříbro v soutěži International Live Award ve Vídni. Účastnilo se přes 1000 kapel! Letos v dubnu startují turné po ČR při příležitosti jejich nové desky Attitude, na které hostovali muzikanti z mnoha zemí a dá se očekávat, že půjde o jednu z nejzásadnějsích reggae desek, co se na našem území kdy nahrály.

Na Bassinfection Carmen uslyšíte zpívat do selekce Damalistika a.k.a. Roots Survival Sound, francouzského selektora, producenta a dlouholetého propagátora reggae music, žijícího a působícího v Praze. Vyhledejte a poslechněte si jeho produkci s mnoha zajímavými zpěváky z různých koutů světa: Protection Riddim a Ras In Riddim (videoklipy na youtube).

4021 (CZ/SK)
4021 je brněnská undergroundová, trueschoolová kapela, jejíž kořeny sahají do přelomu roku 2003 a 2004. Nevznikla na zelené louce, ale byla složena z lidí, kteří již delší dobu figurovali na scéně v jiných uskupeních (Naše věc, Illuzionists, Colektif, a jiné). Hlavním důvodem vzniku projektu 4021 byla nespokojenost s tím, kam se hiphop jako kultura začínal „úchylovat“. Zakládajícími členy byli Mc Scissal, Mc Kolpa a Dj Nneser, později se v roce 2007 přidal Dj Diskotek.

V dnešní době má kapela vydány dvě desky: Grand Trix (2009) a Reparát (2010), které jsou striktně bez hostů a instrumentální podklady jsou produkovány pouze Dj Nneserem. Koncertní show je založena na turntableových prvcích v podání Dj Nnesera a Dj Diskoteka, kteří spolu ještě s Dj Chocolaticem tvoří turntableovou crew 1210 symphony.

Codeshift (UK )

Codeshift je jeden ze zakladatelů zajímavé klubové noci YARDCORE v Londýně. V současné době se Yardcore crew zaměřuje spíše na svou měsíční “Yardcore Radio Show” vysílanou na renomovaném rádiu SubFM.com, které bylo na Dubstepforum Awards vyhodnoceno jako druhé nejlepsí dubstepové rádio hned po Rinse FM. Jeho sety jsou specifické tím, že se během nich dokáže plynule střídat tempo a styly, dokáže se přizpůsobit náladě publika aniž by opustil svůj koncept. Na Bassinfection zahraje na breakz&dubstep stagi a čekejte od něj spoustu dubstepu, dirty hiphopu, UK garage a 2stepu, pecky od producentů jako Lukid, Lazer Sword, Bassnectar, Flying Lotus, Kuedo, Squires of Gothos.

Jazzcause (SK)
Hudbě se věnuje od malička, od roku 2003 začal s Djingem (drumandbass). O dva roky později jej definivně okouzlil dubstep, který mu připomínal jeho tehdejší experimentální tvorbu. Po pár měsících strávených v UK se domů vrátil s plnou taškou desek, kde převládal právě tento hudební styl. V roce 2008 postupně dokončoval své započaté sklady, začal spolupracovat a vyměňovat své tunes s producenty z celého světa. Jeho skladby zazněly v mnoha rádiích (např. v českém Radiu 1 nebo v britském internetovém rádio Dubstep.fm), taktéž se jeho produkce začala objevovat v setech lidí jako Borgor či Tomba. Na přelomu roku 2009/10 mu vyšla skladba Warp v rámci dubstepové kompilace Britského vydavatelství Dubxtent. Od začátku letošního roku je na cestě jeho vlastní produkční CD (vyšlo na americkém Full Melt recordings), ktéré obsahuje 9 skladeb. V jeho setech můžete krom dubstepu a drum&bassu uslyšet i odlišné hudobní styly a to nejen elektronické hudby.

jazzcause

Sonde project (FR) – francouzský live dubový projekt čítající 5 členů.

Kompletní seznam všech účinkujících si můžete přečíst zde.

Na Bassinfection party se v omezeném množství budou prodávat trička Bassinfection. Pokud si chcete být jistí, že se na vás dostane, můžete si je dle svého výběru barvy a velikosti brzy objednat předem na http://www.bassinfection.cz/index.php/b-shop

Vstupenky můžete koupit za 250 kč v síťi Ticketportal včetně jejich služby Hometicket (+30kč poplatky prodejci), bez poplatku v Brně v klubu Favál, Hemp-zone, Vegalite.
Více informací naleznete na www.bassinfection.cz

Dodal: Lena, Bassinfection
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 22. 4. 2011
Vstup: 200,- od 1.3. 250,- na místě 290,- do 22h, poté 340,-
Vystupují:
Main stage: ed rush (uk), current value (de), limewax (ua), forbidden society, x-morph, hrrnec, mustakillah sound, mercur, vaczech, kotlyk, fczela project reggae, Hip hop stage: mcs deadly hunta, valorous (uk), sista carmen, riddim tuffa sound (uk), damalistik, peeni walli, bassinfection sound ft. mc afarastafa, realita doby, amma, cimbal, balkan, Asian beats stage: cimbálovka veronica, dr. balkan, deafekt, Dubstep stage: equipe animazione, codeshift (uk), jazzcause (sk), don pedropoulos Dub stage: rybydub, chilli.org
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Break
29. 03. 2011 | 13:13:40
+0 | -0
ten lineup je opravdu dost nadupanej, nemuzu se dockat, tak pestra akce a v takovym prostredi, at zije underground, big up a diky!!!
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika