Radek Stiller

Radek Stiller

22. 01. 2006  |  Autor: Otherside  |  Komentáře (0)
Připravila jsem pro vás tentokrát rozhovor s Radkem Stillerem – člověkem, který se podílel na designu Radosti FX, vystupuje v klubech jako dj Jamiro a věnuje se kromě jiného také malování. V rozhovoru se dozvíte, jak se v současné době má, jak probíhaly úpravy Radosti FX a co vám přeje do roku 2006 :)
Tak začneme asi u jedné z tvých mnoha profesí – designu. Podílel ses do značné míry na designu klubu Radosti FX, zajímalo by mě, co přesně máš ty sám na svědomí, co tě ovlivňovalo při navrhování klubu a jak se ti tam pracovalo? :)
Měl bych začít tím, že Radost FX a hlavně její interiéry se stále mění, proto ti, kteří znali klub dříve, ho dnes nemusí poznat. A díky tomu je i část mých věcí změněna nebo nahrazena jinými. Něco jiného je, když se dělají dekorace na party, nebo jednorázovou akci. Ty se vyrobí a pak sundají, těchto dekorací bylo stovky. Důležité je, že o tom, jak zhruba by měl interiér vypadat, rozhoduje převážně majitelka Radosti FX Bethia, která vždy sdělila představy a bylo na nás, jak se toho chopíme. Mým největším zachovaným podílem na vzhledu interiéru v současné podobě je část malého baru dole v klubu, konkrétně světelné stěny a zrcadlový strop. Rád bych upozornil, že veliká část stropu je ručně malovaná práce. A abych nezapomněl .. musím také poděkovat mé kolegyni - která se podílela i na zbytku nového interiéru - Lence Jarolímové.

Je nyní něco, co bys na designu Radosti změnil?
Samozřejmě, i když je pravda, že vzhled klubu se hodně přiblížil mým představám. Stále je co dodělávat. Mám o designu interiéru trochu odlišné názory od majitelky, ale myslím si, že k dokonalosti Radosti by to chtělo některé věci doladit, aby bylo vše kompaktní a v harmonii.

Taky ses jistou dobu věnoval djingu coby dj Jamiro .. V kterých klubech jsi hrál nejraději a jaký styl hudby ti byl nejbližší?
Tak to je otázečka :) Jo, jo párkrát jsem někde vystoupil jako dj Jamiro. Ne vážně. Svoji první diskotéku jsem uspořádal a zároveň na ní hrál ve svých 13 letech za podpory učitele hudební výchovy ve školní tělocvičně a tím začala moje djská kariéra. Velmi rychle mi pak bylo jasné, kterým hudebním směrem se budu ubírat. Byl tu počátek taneční scény a u toho jsem nesměl chybět. První gramofony, první desky a propadl jsem tomu. Nejčastěji jsem hrál s kamarády pro kamarády, ať v Jičíně, odkud pocházím nebo v Praze, kde teď žiju. Z Jičína jsou to asi moje legendární večery Thursday mix a Techzone, kde mimo jiné vystoupila po mém boku Míša Salačová, se kterou jsi na poslouchej už rozhovor dělala. V Praze rád vzpomínám na hraní v Chateau, ještě když nebyl dole klub a pak dole v L`Enfer Roughe. Parádní byl také narozeninový mejdan na Bukanýru, ten mi zůstane dlouho v srdci. No a nesmím zapomenout ani na Radost, kde si vždy rád pustím desku. Vesve době jsme měl ještě residendec v baru B 52. A co vlastně ode mne můžete slyšet? Teď přijde moje neoblíbené škatulkovaní. Prošel jsem si spoustou hudebních stylů a zjistil, že nemůžu být vyhraněný. Takže nemám problém hrát houseové happynky, přitvrdit do techhouse, progressive, okořenit breakbeatem, nějakýma remixama, trochou techna a nakonec tam pustit drumcový výplach.

Čemu konkrétně se věnuješ v současné době?
V současnosti mi nejvíce času zabírá moje práce produkčního a škola, takže na ostatní věci nezbývá moc času a hlavně síla. To neznamená, že bych na hraní nebo jiné aktivity zanevřel, to v žádném případě.

Končí rok a přichází rok nový, jaké jsou tvé plány do budoucnosti?
Čeká mě poslední rok práv, takže bych je rád dodělal. Plánuju, že budu aktivněji hrát. Rád bych dodělal alespoň jeden ze zamýšlených remixů. A samozřejmě práce, která mě baví.

Také vím o jedné z tvých velkých vášní a tou je malování. Věnuješ se této činnosti jen pro svoji zábavu nebo zamýšlíš svoje kresby nějakým způsobem zviditelnit?
Malování mne provází celý život. Je pravda, že jsem toho na chvíli nechal, protože pracující člověk nemůže dělat tolik věcí najednou, takže já mezi nimi různě proplouvám. To malování bylo spojeno i s prací v Radosti, počítačovou grafikou, komerčními projekty. Poslední dobou se na mne obrátilo několik přátel, zda bych jim něco namaloval. Budou dlouhé zimní večery, tak věřim, že alespoň jeden obraz dokončím. Malování je pro mne převážně zábava, ale obrazy jsou k tomu, aby se ukazovaly, takže bude-li dostatek materiálu, který bych rád ukázal veřejnosti a prostor, kde by mi je vystavili, nebudu váhat ani minutu. To je jeden z cílů, který jsem si ještě nesplnil.

A poslední otázka – co bys popřál čtenářům poslouchej.net do Nového roku?
Ať každý se svým životem zachází tak, jak on chce, prožívá ho naplno, aby byl bohatý na zážitky. Věřte ve své schopnosti a jděte za svými cíli a nenechte se nikým odradit.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika