Ring 4 MC 2011 začíná v pátek

Ring 4 MC 2011 začíná v pátek

06. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Třetí ročník soutěže Ring 4 MC začíná v pátek 8. dubna v klubu Matrix. V prvním kole bude soutěžit 6 MCs, o vítězi budou poprvé rozhodovat diváci, v exhibici se představí vítězové minulých ročníků soutěže Brejchus a Spiffo, zahrají djové Beast67, Sweg, Sayuz, Eska a Saym, vstup je do desáté hodiny zdarma a po soutěži party pokračuje až do pěti do rána.
Soutěž RING 4 MC na podporu mladých MCs a zpěváků v hudebním stylu drum'n'bass začala v roce 2009 v pražském klubu Matrix. V prvních dvou ročnících prošlo soutěží poměrně velké množství mladých lidí, kteří si na velkém pódiu vyzkoušeli práci s mikrofonem, spolupráci s renomovanými dji a vystupování před publikem. Účast v soutěži je buď motivovala a navedla k dalšímu rozvoji nebo někteří zjistili, že Mc-ing zřejmě nebude jejich doménou.

Do třetího ročníku soutěž vstupuje vylepšená a divácky atraktivnější. První kolo bude stejné jako dříve, každý MC zazpívá na klidnější liquid a deep drum and bass. Druhé kolo bude tématicky podobné předchozím ročníkům, ale bude na něj kladen mnohem větší důraz, protože do třetího a čtvrtého kola postoupí jen polovina účastníků. Ve druhém kole si MC připraví vystoupení na hudbu dle vlastního výběru, tak aby měl možnost se prezentovat v co nejlepším světle.

V těchto prvních dvou fázích soutěže bude klasicky přidělovat body porota, která určí pořadí a postupující do další části večera.

Ve třetím kole se utkají formou přímého souboje - ''battlu''dvě dvojice MCs. O tom, kdo je lepší, už nebude rozhodovat porota, nýbrž publikum „hrdelní metodou“. To znamená, že porota použije hlukoměr a diváci svým ''řevem'' rozhodnou, kdo postoupí do finále večera.

Ve čtvrtém – posledním kole se utkají finalisté v ostrém drum nad bassovém setu, kde se budou střídat po 5 minutách. O celkovém vítězi opět rozhodne publikum!

V pátek 8. dubna 2011 bude soutěžit šestice MCs, Sonic (Praha), Jéňa (Praha), Ufo (Brno), Trchi (Olomouc), Dryo (Havířov) a 2ma (Velké Hraštice). V exhibici vystoupí vítězové minulých ročníků, mc Brejchus (2010) a mc Spiffo (2009). Spiffo bude také soutěž moderovat a řídit. Ukázku z loňského Brejchusova vystoupení si můžete poslechnout zde:



Během soutěže a následné party se za gramci vystřídají djové Beast67 (drumandbass.cz), Sweg (Shadowbox), Sayuz (Rollingbass), Eska (DNB fever) a Saym (Urban Traffic).

www.matrixklub.cz

Dodal: Michal Tůma, Badpoint
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RING 4 MC

Pátek 8. 4. 2011
Vstup: do 22h zdarma, poté 60,-
Vystupují:
Eska, Sayuz, Beast67, mc Brejchus, mc Spiffo, Sweg, Saym
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika