Vitalic se vrací oživit Elektru v Roxy

Vitalic se vrací oživit Elektru v Roxy

11. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po menší odmlce přichází Roxy promotion s dalším vydáním party Elektra, která si klade za cíl hostit zajímavé elektronické projekty a djs. V dubnu pražskému publiku zahraje zástupce proslulé francouzské elektronické scény, uznávaný dj a producent Vitalic, jehož koncerty ve Francii bývají beznadějně vyprodané od Štrasburku po Bordeaux.
Pražskou Roxy Vitalic rovněž naplnil po strop už dvakrát a nyní se vrací v plné síle. Spolu s ním vystoupí také zajímavý support act Anton X a chybět nebudou ani residenti dj Airto a Kim Pixa. Elektřina bude tu noc v Roxy bezpochyby jiskřit!

Vitalic patří na poli syrového elektra mezi absolutní světovou špičku, jeho produkce i živá vystoupení jsou naprosto jedinečné. Na taneční scénu vtrhnul v roce 2001 se singlem Poney a od té doby se drží na jejím výslunní. Vitalic, vlastním jménem Pascal Arbez, sice začal produkovat v roce 1996 na lokálním labelu Citizen pod pseudonymem Dima, až EP Pony ho ale posunulo mezi elitu, kam patří dodnes.



Po několika dalších singlech a remixech pro taková jména jakou jsou Daft Punk, Bjork či Royksopp, spatřilo v roce 2005 světlo světa první Vitalicovo album nazvané OK Cowboy, vydané na francouzské značce Different. Předzvěstí vysoké hudební úrovně alba bylo EP My friend Dario nebo také singl No fun – oba okupovaly vysoké příčky nezávislých tanečních hitparád a slyšet je bylo toho času na akcích po celém světě. Album OK Cowboy splnilo svou úlohu a Vitalic začal dostávat čím dál tím více nabídek na k živému hraní v klubech po celém světě.

Bezpochyby další vrchol Pascalovi kariéry se datuje k září roku 2007, kdy vydal rok starý záznam svého vystoupení v bruselském Ancienne Belgique kde jeho show dostala takřka do transu na 2000 lidí. Album nazvané V live obsahovalo devět nových skladeb a pět předělávek starých hitů a Vitalic v této nahrávce evidentně zúročil poznatky z hraní svých skladeb před publikem. V hudebních kruzích se o tomto citlivě smíchaném albu mluví jako o jedné z nejlepších live nahrávek tohoto žánru vůbec.



Po albu Live se Vitalic zavírá do studia kde aktivně pracuje na novém materiálu. V roce 2009 pak vybírá 12 skladeb a tento koktejl nového zvuku vydává pod názvem Flashmob opět na labelu Different. Časový odstup od OK Cowboy je znát a i když se Pascal hudebně posunuje více k discu, vokálům a melodiím, jeho typické syrové electro je na albu stále přtomné. Flashmob slaví úspěchy po celé Evropě a Vitalicova sláva stoupá tak, že zabookovat ho pro koncert se stává pro promotéry po celém světě těžším a těžším. Po dvou vyprodaných koncertech v Roxy ale není divu, že se sem mistr Vitalic vrací zřejmě rád.

Po boku Vitalica vystoupí jeho rodák, dj a producent Anton X. V roce 1999 vstoupil na scénu a spolu s několika přáteli hned založil značku Millenium Sound. V témže roce také vyhrál Gladiator DJ Contest, pořádaný nakladatelstvím Independance Records a porota soutěže DMC/Pioneer Electronic DJ ho vybrala mezi 25 nejlepších Electro Djs světa. Po pár letech si Anton ozkoušel i práci producentskou, které následně naprosto propadl. Jeho tvorbu s oblibou hrají například Laurent Garnier, Carl Cox, Valentino Kanzyani, často je slyšet i na BBC Radio 1. Práva ke skladbě Conun koupilo dokonce legendární vydavatelství Minisrty Of Sound. Anton X si pohrává se všemi nuancemi, které techno a electro nabízejí. Produkuje tak zajímavé fúze těchto stylů, v jeho tvorbě se ozývají prvky minimalu, detroitu i osmdesátkové éry a to vše Anton ještě podporuje zvukem elektronických bicích, které jeho setům dodávají šťávu jak při domácím poslechu, tak především při live vystoupeních. O tom se ale konečně můžete sami přesvědčit už za pár dní v klubu Roxy.



Soutěž o 3x2 volné vstupy na Vitalica v Roxy

Otázka: Kolikrát jsme mohli slyšet Vitalica za osmileté působení Elektry v Roxy?

Váš tip:
jednou
dvakrát
třikrát


Jméno:


Příjmení:


Email:




Soutěž bude vyhodnocena 15. 4. 2011

www.roxy.cz

Dodal: Katerina Pisackova, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Sobota 16. 4. 2011
Vstup: 200/250
Vystupují:
Anton X (FR) Vitalic (FR), Airto
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika