Delphic se představí v pořadu Radia 1

Delphic se představí v pořadu Radia 1

18. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 26. dubna ve 22:00 v pořadu Radio 1 On Stage odvysíláme záznam koncertu anglického tria Delphic. Kapela, která na sebe v poslední době upoutala pozornost nejen v Anglii, se během svého loňského turné zastavila i v Praze. Domácímu publiku se tak představila jedna z nejzajímavějších mladých skupin současnosti, která si v zahraničí vysloužila přirovnání k novým New Order.
Kapela Delphic vznikla v roce 2007 v Manchesteru a již o rok později ji britský list Guardian označil za nejlepší novou manchesterskou kapelu. V její tvorbě můžete slyšet nejen už zmiňované New Order, ale také Klaxons, Muse nebo Editors. Vzestup Delphic byl opravdu raketový. V roce 2009 vydali na známém francouzském labelu Kitsuné (mezi jeho další interprety patří Klaxons, La Roux, Hot Chip, Bloc Party a další) singl This Momentary. Videoklip k tomuto singlu byl nominován na UK Music Video Awards a na třetím místě se také umístil v „BBC’s Sound of 2010 list“. V roce 2010 vydali Delphic své první album Acolyte, o kterém Lou Thomas z BBC řekl, že by to mohla být první velká deska roku 2010. V UK Album Charts se umístila na osmém místě a po vyprodaném turné po Velké Británii velmi rychle následoval úspěch i v Evropě.

Delphic říkají, že chtějí dělat muziku pro velké "warehouse" parties. Své koncerty proto také berou spíše jako DJský set, ve kterém se střídají jednotlivé skladby s hypnotickými rytmickými intervaly. Ve stejném duchu roztancovali i domácí publikum na svém povedeném koncertu loni v srpnu.

www.myspace.com/delphic


Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika