Lushlife a Napszyklat aneb hip hop extraordinaire

Lushlife a Napszyklat aneb hip hop extraordinaire

21. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již nějaký ten pátek se hovoří o zrezivělých kolech klasického hip hopu, nicméně ve čtvrtek 28. dubna se na Flédě budete moct přesvědčit o tom, že tato generalizace není zdaleka oprávněná.
Polská crew Napszyklat a Američan s exotickým jménem Raj Haldar aka Lushlife zbavují hip hop ostychu, a to v nejnezvyklejších polohách. Ne nadarmo kdosi Lushlife označil za Kanye Westa, který se vzhlédl v Beach Boys. O Napszyklat se v našich zeměpisných šířkách zase s oblibou mluví jako o sesterském projektu WWW. Skutečnost má ale mnohem širší rozměry.

Právě proto můžete v tvorbě Lushlife zaslechnout nenásilné odkazy na krautrock, freak folk nebo radikálnější podoby elektroniky. A proto je ve zvuku Napszyklat industriálno členěno do obřího činžákovitého panoptika, kde je kompatibilita free jazzu, noisu, kovošrotu a rapu samozřejmostí.

Kromě již zmíněných veličin se Fléda stane útočištěm prominentního výkvětu slovenské elektroniky Pjoni & Ink Midget, kteří se svým zvukem určitě dívají za hranice své domoviny. Tito dva mladíci, kteří po svém prvním projektu Tucan akustické nástroje pečlivě ukryli pod laptopy, bezpochyby patří mezi největší exportní naděje našich sousedů. Pjoni i Ink Midget z ruchů dolují elektroniku, která s akustikou podepsala lukrativní smlouvu. Už jako předskokani WWW ukázali, v čem je jejich síla a není důvod pochybovat o tom, zda to 28. 4. na Flédě ukážou znovu.

Vydatným bonusem budiž fakt, že vystoupení Pjoni & Ink Midget a Napzsyklat je posvěceno aktuálními deskami, k jejichž vydání celé turné vzniklo.

http://www.myspace.com/lus hlifemedia
http://www.myspace.com/napszy klat


Dodal: Ivo Pezlar, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: LUSHLIFE (US)

Čtvrtek 28. 4. 2011
Vstup: 150/180
Vystupují:
lushlife (us) + napszyklat (pl) + ink midget & pjoni (sk)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika