Festival Trutnov se uskuteční v Praze!

Festival Trutnov se uskuteční v Praze!

21. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Festival Trutnov se uskuteční v Praze! Pod názvem „Trutnov in Prague“ se představí legendární hudebníci z kultovní kapely The Doors. Vtip? Nikoliv! Pořadatelé Borek Jiřík a Geronimo Agency chtějí společně s kapelou Raye Manzareka a Robbieho Kriegera připomenout jejich kumpána, mystifikátora a spirituálního básníka Jima Morrisona, který odešel před čtyřiceti lety.
Pod názvem „Trutnov in Prague“ se 13. července v pražské Incheba Aréně uskuteční koncert „Ray Manzarek and Robbie Krieger of The Doors“. I když pořadatelé legendárního Trutnov Open Air Festivalu již pár let upozorňují na nejistou budoucnost festivalu v Trutnově, protože místní radnice podstatnou část pozemků „Na Bojišti“, kde se letní setkání každoročně koná, určila k zastavění, neskrývá se pod názvem „Trutnov in Prague“ čtyřdenní festival přestěhovaný do Prahy. Půjde o neformální jednodenní setkání, které bude především evokovat atmosféru a ducha legendárního a nejstaršího festivalu svého druhu u nás.



„Chceme vytvořit jakýsi protipól ke klasickým koncertům odehrávajícím se v hlavním městě, na které se většinou přijde, poslechne a odejde bez bližšího momentu setkání. S pomocí Jimovy aury se pokusíme přenést mezi městské kulisy energii z podhorského ležení. Sami jsme zvědaví nakolik se podaří vdechnout do zastřešeného prostoru kousek atmosféry zpod nebe,“ říká k tomu zakladatel trutnovského festivalu Martin Věchet. Letošní Open Air Trutnov bude mimo jiné zasvěcen i Jimu Morrisonovi, který údajně odešel z této planety před čtyřiceti lety. I proto se pořadatelé společně s Borkem Jiříkem rozhodli uspořádat tento mimořádný koncert, kterým připomenou nejen Jimovy časy a hudbu, která se stala legendou a ovlivnila nejednu generaci.

„Různé festivaly mají své zimní variace, my máme měsíc předem before-párty. Kdyby to nebylo s kapelou, která je blízká našim srdcím, asi bychom nad tím nepřemýšleli,“ říká s úsměvem Eva Navrátilová, organizátorka trutnovského festivalu.

Jak došlo ke spojení jednoho z nejvýraznějších domácích promotérů s Trutnovem? „S festivalem Trutnov a jeho podhorským ležením máme k sobě již několik let blízko a koncert Ray Manzareka & Robbie Kriegerem z Doors je toho přirozeným vyústěním,“ říká k tomu Borek Jiří, který mimo jiné zajistil před třemi lety jediný koncert Toma Waitse v Čechách či před dvěma lety Radiohead. Myšlenka uspořádání koncertu ex-Doors ve společné produkci Geronimo Agency a Borka Jiříka přišla na jejich loňském koncertu. „Byl to jeden z nejsilnější a nejlepších koncertů, na němž jsem za poslední roky byl. Ve sterilním prostředí „Pakulu“, který si postavili ke schůzování komunističtí papaláši, se po druhé skladbě všichni zvedli, tančili a zapalovali si dýmky. To jsem v tomto prostoru nikdy nezažil. Kapela hrála jak v nejlepších letech psychedelického času s jediným rozdílem - mnohem syrověji. Za mikrofonem bohužel nestál Jim, zpěvák si však po druhé skladbě podmanil celý prostor i návštěvníky všech generací. V žádném případě se nejednalo o nějaký revival sama sebe a nám bylo jasné, že to je přesně kapela, jejíž koncert bychom chtěli s naším kmenem uskutečnit. Rok se sešel s rokem a kruh se letos v měsíci hromu uzavírá,“ říká k tomu Martin Věchet.

Na letošním koncertě „Ray Manzarek and Robbie Krieger of The Doors“ 13. července v pražské Incheba Areně budou moci návštěvníci potkat i některé dobře známé stánky z trutnovského festivalu s různými pochutinami a nápoji.

„Letošní festival pod horami mimo jiné věnujeme Jimu Morrisonovi, který možná před 40ti lety odešel do věčných lovišť, pokud se nepotlouká někde po asijských pralesech či domorodých ostrovech, kde si v anonymitě píše své básničky. Předfestivalovou ozvěnou zpod hor v Incheba Aréně Jimovy a všem jeho věrným spolubojovníkům, posluchačům a vyznavačům „ještěrčí“ filosofie vzdáváme čest,“ říká ke koncertu Martin Věchet a naraží na Jimovu přezdívku „Ještěrčí král.“ Borek Jiřík jej na závěr doplňuje:„A pokud se Jim potlouká někde po asijských stepích nebo afrických pouští, rádi bychom jej touto cestou pozvali“. „Hej, Jime, slyšíš...?!“ zní od pořadatelů.

www.festivaltrutnov.cz


Dodal: Geronimo Agency
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRUTNOV IN PRAGUE

Středa 13. 7. 2011
Vstup: 880 Kč
Vystupují:
Ray Manzarek and Robbie Krieger of The Doors
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika