Do Prahy se vrací maďarská skupina Quimby

Do Prahy se vrací maďarská skupina Quimby

28. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Quimby, nejpopulárnější kapela maďarské alternativní scény vystoupí na dalším pokračování koncertní série United Islands Reloaded, a to v pátek 6. května v Paláci Akropolis. Do Prahy přijede zahrát jediná maďarská kapela, která vyprodává kluby v Londýně a dalších evropských metropolích a čeští diváci mají unikátní šanci se přesvědčit, že maďarská hudba není jen čardáš.
Jako předkapela vystoupí projekt Dj Slater feat U-Prag drummers, který v sobě kombinuje elektroniku a strhující bubenickou show.

Skupina Quimby si za více než patnáctiletou kariéru stihla podmanit snad každého Maďara. Skupina z města Dunaújváros, která původně začínala po budapešťských hospodách s alternativně rockovou hudbou s anglickými texty, se postupem času vypracovala k ryze maďarsky zpívané hudbě. Maďarský hudební kritik o Quimby řekl: „Rok za rokem na sebe Quimby upoutávají pozornost dalších a dalších fanoušků. Je tomu tak díky originální hudbě, která je chytrá a promyšlená, rozvážná i instinktivní, je v ní hloubka a zároveň neztrácí smysl pro humor. V hudbě skupiny Quimby zároveň nechybí jeden velmi důležitý faktor: i přesto, že kapela dokáže vytvořit nadčasové hodnoty, za hlavní cíl si pořád klade ztotožnění s publikem, ke kterému dokáže velmi snadno hovořit.“

quimby

Na svých dvanácti albech, které Quimby vydali, ukázali, jak hladce se dá zkombinovat rock třeba s folkem, reggae, latinem, psychedelií nebo šansónem. Šestičlenná formace pod vedením zpěváka a kytaristy Tibora Kisse při svých živých vystoupeních doplňuje klasické nástroje perkusemi, klávesami nebo trumpetou. V jejich tvorbě si své najdou fanoušci Nicka Cave, Tindersticks nebo Toma Waitse. V Maďarsku patří Quimby k nejpopulárnějším skupinám, na které se nezapomíná na hlavních scénách největších festivalů, jako je třeba i v Česku tak oblíbený budapešťský Sziget a téměř každá jejich deska byla oceněna titulem „album roku“. Není to ale jen hudební stránka vystupování, která skupinu Quimby přitahuje – velmi rádi totiž doprovázejí divadelní performance a složili také hudbu pro několik filmů.

Jako předkapela vystoupí Slater feat. U-Prag drummers. Tento projekt vznikl jako hudební spolupráce mezi Michalem Smetanou alias DJ Slaterem, majitelem Tribal Vision Records a ve svém žánru jedním z doma i v zahraničí nejznámějších českých djs a Danielem Petkevičem či Janem Stiborkem ze známé pražské kapely U-Prag.

Toto výjimečné vystoupení se uskuteční 6. května v Paláci Akropolis, tak si tuto jedinečnou podívanou nenechte ujít! Koncert se uskuteční v rámci série United Islands Reloaded, která představuje objevy minulých ročníků festivalu United Islands na klubových koncertech.

Přijďte si připomenout atmosféru festivalu United Islands!

Dodal: Barbora Šubrtová, United Islands
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

UNITED ISLANDS RELOADED

Pátek 6. 5. 2011
Vystupují:
quimby, slater feat u-prag drummers
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika