Dub Pistols se představí v pořadu Radia 1

Dub Pistols se představí v pořadu Radia 1

07. 05. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 10. května ve 22:00 v pořadu Radio 1 On Stage odvysíláme záznam koncertu anglické kapely Dub Pistols. Skupina nejčastěji spojovaná s klubovými fenomény big beat a breakbeat už více než patnáct let patří mezi nejvyhledávanější koncertní projekty na britských ostrovech.
Na EuroConnections v Akropoli předvedla loni v listopadu energický mix hip hopu, ska, dubu a punku. Letos se Dub Pistols představí na domácím festivalu Mighty Sounds.

Dub Pistols debutovali v roce 1996 výbušným singlem There's Gonna Be A Riot; o dva roky později pak vyšlo jejich první album Point Blank. Kapela uspěla a podepsala smlouvu s velkou nahrávací společností v USA, u které v roce 2001 natočila druhou desku Six Million Ways to Live. Na zámořský úspěch si kapela zadělala skvěle přijatou koncertní šňůrou i hitovým singlem Official Chemical, ale zasáhla zlomyslná náhoda – už hotové album plné nekompromisních politických názorů nepustil label v zjitřené atmosféře po 11. září do distribuce a vydání se dočkalo až s čtyřletým zpožděním na malé britské značce Distinctive Records.

Se svojí pověstí neměli Dub Pistols nikdy nouzi o hostující vokalisty, vedle řady rapperů (Busta Rhymes, Rodney P) a reggae zpěváků (Horace Andy) patří mezi jejich stále spolupracovníky i Terry Hall, zpěvák The Specials. Objevuje se i na třetím albu Speakers And Tweeters z roku 2007 a podtrhuje tak výraznou inspiraci ska a 2 Tone. Na stejné vlně se veze i jejich zatím poslední deska – předloňská Rum & Coke, kde jako kdyby se Dub Pistols dostali od mixu breakbeatů a punku ke „zkouřené“ pohodě reggae a dubu.

Záznam koncertu Dub Pistols je zároveň pozvánkou na letošní festival Mighty Sounds, který proběhne od 15. do 17. 7. 2011 na letišti Čápův Dvůr v Táboře. Mezi vystupujícími se dále objeví například Obrint Pas, Karamelo Santo, Sto Zvířat, Sigue Sigue Sputnik, Prago Union, Fast Food, Prague Conspiracy nebo No Relax (ex-Ska-P). Více informací na http://mightysounds.cz.

Webové stránky Dub Pistols: http://www.myspace.com/thedubpistols


Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika