Čokovoko a Midi Lidi se představí v pořadu Radia 1

Čokovoko a Midi Lidi se představí v pořadu Radia 1

01. 06. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 7. června ve 22:00 v pořadu Radio 1 On Stage odvysíláme záznam koncertů skupin Čokovoko a Midi Lidi, které proběhly v rámci loňského festivalu United Islands. Obě kapely se představily na Scéně Radia 1 na pražské Kampě.
Kapela Čokovoko funguje od roku 2006 a je pokládána za jeden z nejzábavnějších domácích projektů, pracujících na bázi hip hopu, i když ortodoxní příznivci tohoto žánru často mají se dvěma excentrickými rapujícími dámami problém. Čokovoko má vůbec dar jitřit emoce a publikum dělit na dvě nesmiřitelné tábory zásadních odpůrců a bezvýhradně nadšených fanoušků. Letos Adéla a Zuzana vydaly novou desku Hudba. Novinka navazuje na podomácku vyrobené a občas obměňované CD Best Of z let 2006-2008.

Trio filmaře Petra Marka, herce a hudebníka Prokopa Holoubka a šperkařky Markéty Lisé Midi lidi vzniklo na základech emo/elektro/gothic kapely Krásný stěhovák Gerard a Sexuální nábytek. Midi lidi fungují od dubna 2006 a jejich hudba se stylově pohybuje na pomezí elektra/experimental/IDM, a to v tanečním a energickém mixu. Hudba je doprovázena zpěvem originálních českých textů. Součástí živých performancí a autory grafiky jsou i VJs Filip Cenek, Magdalena Hrubá a VJ Kolouch, kteří patří mezi etablované české vizuální umělce. Midi Lidi debutovali v roce 2007 albem Čekání na robota, o dva roky později vydali desku Hastrmans, Tatrmans & Bubáks. Za hudbu k filmu Protektor získali Českého lva.

www.cokovoko.cz
www.midilidi.cz

Festival United Islands proběhne ve dnech 23.- 25. června 2011 a letos překročí hranici 150 koncertujících hudebních projektů, které vystoupí ve 20 klubech a na 9 scénách na ostrovech. Na festivalu se představí Porno Para Ricardo, !Dela Dap, Archie Bronson Outfit a mnoho dalších. Na Radio 1 Exit Stagei, která bude opět umístěna na Kampě, vystoupí například Republic of Two, Kazety, Luno, Narcotic Fields, Please The Trees, Prago Union nebo Mythematica. Další info najdete na www.unitedislands.cz.

ZÁZNAM KONCERTŮ ČOKOVOKO A MIDI LIDI RADIO 1 ODVYSÍLÁ V ÚTERÝ 7. ČERVNA 2011 VE 22:00 V RÁMCI POŘADU RADIO 1 ON STAGE.


Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika