Wéčka, veverky a terminátoři z Polska

Wéčka, veverky a terminátoři z Polska

13. 06. 2011  |  Autor: J.N.  |  Komentáře (0)
V pátek 10. června se v pražské Meet Factory schylovalo k pořádné pařbě. Pátek, polský rap, slovenský veverky a WWW. Faktor pařby 10. Kultovní pražští hip-hopeři WWW se probudili ze zimního spánku.
Začalo to nenápadně, s poloprázdným sálem a mašinkovými nenápadnými orgasmy dodávanými introvertně schouleneným Ink Midgetem nad notebookem s veverkami. Faktor nalaďování se na horečku páteční noci zvolna stoupal. Půl 11.

Později se přidal Pjoni a dodal hudebním orgasmům na pronikavosti zhallovaným vokálem. Vokál prohnaný přes filtry působil jako 666 dalších různých nástrojů, schopných vás dostrkat do Edenu (teď nemyslím ten pofiderní fotbalový stánek).

Nožičky mi tancovaly, hlava nepobírala, kde se to v těch klučících bere. Ze začátku mi připadali jako levnější verze Radiohead, ani nevím proč. Během setu jsem to zapomněl a zůstaly jenom Pjoni & Ink Midget. Budu si je pamatovat kluky. Takže příště až uvidíte trička s veverkama navlečená na rachitickejch postavách dvou nerdů, běžte za nimi a pozdravujte na své cestě zemi. Fakt jsem si s nimi dobře zalítal. Dobře to v tý Bratislavě balej. Pusťte si Nerda. :)

www.myspace.com/pjoniinkmidget

Půlnoc.
Po technické přestávce, která je nutná hlavně kvůli výměně nehygienicky poplivaných mikrofonů, se na scénu dostavili polští Napszyklat a bylo to velký. Kluk s rovným kšiltem to do nás začal prát tak, že se mi málem postavil. Šumy, ruchy, sešitý dohromady temnými dunivými beaty a politý vzteklým hlasem, který si stěžuje na pojebanej (polskej)život. Hip Hop, jak má vypadat, pokud si neujíždíte na koksu a roštěnkách a nemáte v hlavě vymleto jako Rytmus a spol. Můžete si udělat představu: www.myspace.com/napszyklat

Přes neobeznámenost s texty a polštinou jsem pochytil, že se kluci zabývají závážnými společenskými tématy, jak už to raperů, který mozek nevyměnili za zlatý řetězy a skákající auta, bývá. To jsem musel ocenit mocnými potlesky a pohupováním se v kolenou. V jejich hudbě je zakleto něco jako duch střední Evropy se všemi těmi stesky a bolestmi z posledních dvou světových válek a následný boj s totalitou, která vám vyholí hlavu a mozek rozčísne cirkulárkou. Temnota a inspirace čeká za rohem: “Mně stačí když vím co se děje za rohem mé ulice, tam v té putyce, v tom bordelu, v té sámošce...tohle všechno je náš rytmus.”Tvrdí frontman v jednom rozhovoru. A má recht, všechno je za rohem, stačí se umět dívat.

cca 01.30
Co se týče Wéček, tak s určitostí můžu říct, že už to bylo dost pozdě a moje maličkost byla už po 6ti pivech, ale zdálo se mi, že trochu ubrali z naléhavosti a démoničnosti, pro kterou jsme je všichni milovali.

Tanec Sekyr se nekonal, sekyry někdo otupil asi. Těšil jsem se, že mi utnou hlavu a domu půjdu bez ní, ale ona mi na hlavě zůstala.

Nicméně pořád je to grupa, na kterou stojí za to zajít a rozhodně sledovat, kam se pohnou dál. Král je pořád král a není mrtvev, dokud nepřijde na jiný král nebo gilotina. Jinýho krále nevidim, takže WWW stále rulezz a uvidíme příště, třeba mi to zase nandaj a vybouchne mi hlava, jako za starých časů. Budu se těšit.

Každopádně která česká kapela má frontmana, kterej když se rozjede a svleče do půl těla, propadne epileptickým pohybům a připomíná trochu Iana Curtise z Joy Division (budiž mu země lehká).

P.S.
03.17 hod. Při odchodu z Meet Factory jsem si při obligátním přelézání plotu u kolejí ČD roztrhl kalhoty o ostnatý drát, až mi koukaly v tramvaji trenky... to jen abyste věděli, jaký kvůli těmhle reportum přinášim oběti, tak si toho koukejte vážit. Howgh.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: WWW A HOSTÉ

Pátek 10. 6. 2011
Vstup: 150/200
Vystupují:
WWW, Ink Midget & Pjoni, Napszyklat
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika