The Tap Tap hrají pro Emila

The Tap Tap hrají pro Emila

30. 06. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 2. 7. od 20:00 hodin vystoupí kapela The Tap Tap v Brně na benefičním koncertě pro nadační fond Emil. Průvodci večerem budou speaker skupiny Ladislav Angelovič a známý herec a moderátor Jan Kraus.
Koncert, který se koná na nádvoří hradu Špilberk, je završením třetích Evropských her zdravotně postižené mládeže pořádaných právě nadačním fondem Emil. Tato organizace má dlouhodobě za cíl podporu mladých sportovců s handicapem.

Spojení The Tap Tap, nadačního fondu Emil a Jana Krause není nijak náhodné. Jan Kraus je mediální tváří fondu a mimo to i členem jeho správní rady. S kapelou The TapTap se poprvé setkal v roce 2008, když byla skupina hostem jeho pořadu Uvolněte se, prosím.

A byl to právě nápad Jana Krause, vytvořit při příležitosti tohoto benefičního koncertu moderátorskou dvojici se spíkrem kapely The Tap Tap Ladislavem Angelovičem. Ladislav Angelovič k tomu dodává: „Myslím, že máme s panem Krausem podobný názor na věc. Víme, že lidé s handicapem mohou být stejně aktivní jako lidé tzv. zdraví. A právě aktivní lidi, kteří mají shodou okolností nějaký ten handicap, bychom rádi v rámci tohoto benefičního večera divákům představili.“

Kromě kapely The Tap Tap a mladých sportovců s handicapem diváci uvidí na podiu Petra Koláře, Helenu Zeťovou, Petra Bendeho a Markétu Konvičkovou.

Celou akci bude přenášet Česká televize na programu ČT 2 přímým přenosem. Diváci se budou moci zapojit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS EMIL na číslo 87777.

Kapelu The Tap Tap v roce 1998 založil a dodnes vede Šimon Ornest. V souboru hrají převážně handicapovaní studenti Jedličkova ústavu. Skupina spolupracuje se známými umělci, například s Danem Bártou, Davidem Kollerem, Matějem Rupertem, Vojtou Dykem, Xindlem X či Tomášem Hanákem. The Tap Tap vydali alba Hopšidyridy (2006) a Párty na kolečkách (2010).

Dodal: Ladislav Angelovič
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika