Žabovřesky allstaarz v Mersey: Prago Union

Žabovřesky allstaarz v Mersey: Prago Union

04. 07. 2011  |  Autor: Teczka  |  Komentáře (0)
Páteční pokračování klubovky Žabovřesky allstaarz hostilo projekt Prago Union. Kato a Maro přivezli šou k desce Dezorient Express do Brna již po několikáté a tentokrát jsme se zapotili víc, než kdykoliv předtím.
Kato z Prago union začal svoji kariéru, když ještě většina návštěvníků Mersey neuměla zapnout televizi, aby se v neděli podívala na ESO s Pergnerkou. Tenkrát byla Televize a Policie největší vodvaz; to přece jen Liška s Gaislerovou ještě neříkali prdel při předávání důležitých televizních cen. Většina posluchačů považovala Chaozz za hip hop a kazety se prodávali po tisících.

Za těch dvacet let urazil Kato dlouhou cestu, jeho kariéra byla oboustraně strmá. Mizel a objevoval se a zatímco jeho život půsbí jako pokus - omyl, jeho tvorba byla většinou pokus - úspěch. Letos si dokonce vyzvedl zlatou sošku anděla v kategorii Hip Hop & RnB. A tak není divu, že v Mersey má spousta fans triko Prago, pyčo, že texty známe nazpaměť a že se při propagaci objevilo spojení "existuje inteligentní a vtipný hip hop" a také "ego pod kontrolou".

Kato je při živých vystoupeních přesný a profi; ví, jak se zalíbit. A tak v některých textech používá slovo Mersey a v jiných zase Brno a dav to náležitě oceňuje. Označení dav není nadnesené. Mersey je plné k prasknutí, mám pocit, že musím každou chvíli zkolabovat. Znám fans základnu Prago Union a znám Mersey a tahle kombinace se zdála vražedná, o to víc, že koncert probíhal poslední den školního roku.

prago union

Až do půlnoci obstarávají zábavu dj´s a koncert si dává víc než načas. Čekání v podmínkách klubu je nesnesitelné, navíc kouření povoleno a dveře zavřené. Několikrát chci odejít, nakonec vydržím až do půl jedné a poslechnu si kus vystoupení Prago, pyčo.

Zazní většina hitů z Dezorient Expressu a samosebou vypalovačky z HDP. Z desky, ze které jsem měla mnohem lepší dojmy a která pro mě zůstává nepřekonaná. Kato si umí hrát se slovy a spojeními, vnáší do českého rapu obrazotvornost a poetiku. To oceňuji a pokaždé zírám, jak úchvatná může stokrát slyšená čeština ještě být. Také cením, že Kato drží pořád svůj směr, že jde poměrně přímou cestou názorového proudu a stále nespadnul do hluboké naleštěné pozlacené krabice českého (pražského) hvězdného rapu, která zapáchá mamonem až do Brna.

Žabovřesky allstarz mají ambice a mají vkus. Nicméně každý prostor má své limity a tenhle byl překročený na neúnosnou mez. Odcházím v polovině, protože raději zprostředkovanéh Kata do sluchátek než live bez kyslíku...
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PRAGO UNION LIVE

Čtvrtek 30. 6. 2011
Vystupují:
Prago Union, Pawlac Zevls
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika