The National v Praze již za tři týdny

The National v Praze již za tři týdny

25. 07. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
The National, jedna z nejúspěšnějších amerických indie-rockových kapel, vystoupí na svém premiérovém koncertě u nás 17. srpna v Divadle Archa. The National, kteří jsou inspirováni post-punkem, country-rockem či britpopem, bývají řazeni díky svému osobitému zvuku po bok takových interpretů jako Arcade Fire či Sufjan Stevens.
Kapela přijede do Čech představit zatím poslední album High Violet, které vyšlo na značce 4AD v květnu 2010. Ihned si získalo nadšené reakce jak kritiků (Uncut, NME, Pitchfork, New York Time, Guardian), tak fanoušků, v několika zemích dosáhlo na zlaté prodeje, bylo nominováno na Brit Awards či MTV Performing Woodie a získalo ocenění Q award. The National se netají ani svými politickými názory, v roce 2008 podpořili kandidaturu Baracka Obamy, jejich skladba Fake Empire se stala neoficiální hymnou jeho kampaně.



The National vznikli americkém státě Ohio v roce 1999 a brzy zakotvili v newyorském Brooklynu. Kapelu tvoří zpěvák Matt Berminger, kterého na pódiu jistí dva bratrské páry: Aaron (kytara, baskytara, klavír) a Bryce Dessner (kytara) a Scott (baskytara, kytara) a Bryan Devendorf (bubny). Svá první dvě dlouhohrající alba nazvali The National (2001) a Sad Songs For Dirty Lovers (2003). Po podpisu smlouvy s labelem Beggars Banquet v roce 2004 vydávají desku Alligator, která obsahuje také undergroundovou hymnu Mr. November a boduje především v žebříčcích kritiků. Postupně si také získávají pověst jako skvělá koncertní kapela. Dalšího alba Boxer se skladbami jako Fake Empire, Mistaken For Strangers a Start A War se prodalo třikrát více než těch předcházejících a dostalo se poprvé na prodejní hitparády. Díky němu se z undergroundové kapely stala velká indie hvězda. Předskakovali Arcade Fire či REM, stali se headlinery velkých festivalů. Proslavili se také díky tomu, že se z jejich skladby Fake Empire stala neoficiální hymna kandidatury Baracka Obamy na prezidenta USA. Použil ji například pro TV spot Signs Of Hope And Change nebo jako hudbu během shromáždění v chicagském Grant Parku.

Více info: www.charm-music.cz.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: THE NATIONAL

Středa 17. 8. 2011
Vstup: 880 Kč
Vystupují:
The National
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika