Jedenáctý Electro Prague Fest v Rock Café

Jedenáctý Electro Prague Fest v Rock Café

26. 07. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 30. července proběhne v pražském klubu Rock Café další
pokračování jedné z nejzavedenějších tuzemských akcí, zaměřených na temnou elektroniku. Letos se na EPF představí projekty z Japonska, Chile, Německa i Čech.
Co by to bylo pro milovníka alternativní elektroniky za sezónu, kdyby
(alespoň) jednou ročně nenavštívil Electro Prague Fest? Vždyť jenom loni nám tento festival přivezl takové extraligové hráče jako německou hvězdu In Strict Confidence nebo projekt Rabia Sorda, vedlejšák vůdce aggrotech kultu Hocico. Podobných jmen má EPF na kontě už mnoho a pořadatel každý rok rád přihodí do vínku další.

Hlavním tahákem Electro Prague Festu 11 bude vystoupení chilského
projektu Ivána Muñoze Vigilante. Ten by se dal stručně charakterizovat takto – čím jsou pro Mexiko Hocico, tím je pro Chile Vigilante. Šest let fungující aggrotech/industriální formace ve své tvorbě míchá elektroniku nejtvrdšího zrna s téměř metalovými vlivy. A právě tento charakteristický nekompromisní sound, ne nepodobný hudebnímu výrazivu legendárních Die Krupps (se kterými udržují čilé kontakty), dostal Ivana nejen na největší žánrové festivaly planety (včetně Wave Gotik Treffen), ale i před velikány Nine Inch Nails nebo na album Hanin Elias, spoluzakladatelky digital hardcore průkopníků Atari Teenage Riot.

Dvě desky, několik EP a jedno živé DVD se brzy zalíbilo nejen fanouškům po celém světě, ale i kolegům z nejrůznějších kapel. Remixy Vigilante tak najdete u jmen formátu Front Line Assembly, Funker Vogt, Leaether Strip nebo Die Krupps. Platí to však i obráceně a tak na novém albu „The New Resistence“ vypomohli Ivanovi členové Clawfinger, Ministry, Public Enemy, Leaether Strip, Die Krupps nebo Feindflug. Buďte si tedy jistí, že tahle pražská premiéra, která představí Vigilante v koncertní trojčlenné sestavě, zafunguje v klubu jako pochodeň v muničním skladu plném TNT.

Hned nadvakrát ovládnou stage v Rock Café kapely z Japonska. Příznivcům anime bychom formace Gothika a Psydoll zřejmě představovali zbytečně, neboť obě vystoupily v Praze na loňském setkání milovníků japonské kultury Advik. Gothiku jsme navíc mohli zaznamenat na polské Castle Party, WGT a dalších festivalech. Obě kapely ve své elektronické hudbě a výstřední pódiové stylizaci své kořeny v zemi vycházejícího slunce rozhodně nezapřou – ať už jde o kimona, sci-fi zvuky, muže v dámských šatech s latexovými doplňky či pro Evropana zcela nezvyklou melodiku. Zatímco styl Gothiky můžeme definovat jako „sladší“, přístup Psydoll s cyberfrontwoman Nekoi (mimochodem aktivní v manga průmyslu) je více ovlivněný industrialem a punkem. Tak či tak návštěvníky čekají hned dva sety exotické elektroniky, jaká se v našem koutu světa zkrátka nedělá a ani dělat nemůže. Povinnost pro lolitky a japanofily!

Českou scénu bude reprezentovat electro-rocková čtveřice v oranžových kravatách Tear. I ti mají za sebou od roku 2002 bohatou vydavatelskou i koncertní historii, v rámci které vystoupili doma i na většině velkých zahraničních gotických festivalů. Silné melodie, ozdobené houslovými linkami, sympaticky přirozená práce s publikem a především nezpochybnitelná koncertní energie řadí Tear mezi špičku současné české scény. A pokud jste stále ještě na živo neslyšeli materiál z čerstvé desky „Nuclear Weapons Shop“ s novým bubeníkem Rodentem (z projektu Laura a Rodent), máte nejvyšší čas to dohnat.  Benjamínky v soupisce tvoří nový elektronický projekt Gemination z Berlína. Výraz dvojice, kterému dominuje melodický ženský vokál, osciluje někde mezi synthpopem a šlapavým experimentálnějším dark electrem s občasnými electropunkovými výlety.

Rozhodně tedy bude důvod být v Rock Café již od samého začátku.

A totéž platí i o konci akce, neboť šťavnatou afterparty bude mít v režii belgický DJ The Great Frog a sám pan Vigilante. Že by se tedy zábava zastavila před ranním kuropěním, se pravděpodobně očekávat nedá.

Přijďte i Vy na vlastní uši pocítit, jak se dělá alternativní elektronika v exotických krajích!

Dodal: Tereza, Rock Cafe
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRO PRAGUE FESTIVAL VOL.11

Sobota 30. 7. 2011
Vstup: 300 Kč
Vystupují:
vigilante (chille), gothika (jap), psydoll (jap), gemination
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika