Pardubický underground

Pardubický underground

16. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dne 17.2. proběhne od 20,00 hodin v pardubickém rockovém klubu Ponorka další z Undergroundfestů,které se již v tomto zařízení staly tradicí.Tentokrát se pořadatel zaměřil na to nejlepší co na této scéně možno vidět a slyšet.
Dne 17.2. proběhne od 20,00 hodin v pardubickém rockovém klubu Ponorka další z Undergroundfestů,které se již v tomto zařízení staly tradicí.Tentokrát se pořadatel zaměřil na to nejlepší co na této scéně možno vidět a slyšet. Jako první vystoupí pražská kapela BBP,která je úzce spjatá s podzemním nakladatelstvím RAT.Texty pro kapelu tvoří zároveň její člen,básník a duchovní guru s nezaměnitelným image Black Otto. Kapela čerpá po hudební stránce především z odkazu Plastiků ale nebrání se ani vlivům punku a klasickým hudebním postupům.Jako druhá vystoupí v Pardubicích už dobře známá kapela POD ČERNÝ VRCH .

Toto uskupení se sice nedá počítat přímo k undergroundu,přesto jsou však PČV přijatelní jak pro vyznavače undergroundu tak i pro širokou veřejnost. V současném obsazení po odchodu Evy Burget do Paříže obsazuje roli violistky instrumentálně suverénní Zuzana Peřinová (BBP a několik komorních a symfonických orchestrů), třetí housle a kytaru střídá občas i zpívající Milan Karel Klindera (Chivas Time, Rainbow Quartet a taktéž několik komorních a symfonických orchestrů). Šolich vyměnil tradiční dřevěné housle za podivný futuristický nástroj a jeho party se pomalu vyvíjejí z melodických na zvukomalebné až šílené. Léta společného koncertování i instrumentální jistota všech členů PČV se odrážejí v nadhledu a pohodě na každém koncertě – muzikanti i diváci si hraní společně vychutnávají, obvykle ve velmi živé až živelné náladě.Ani dozajista undergroundová klasika IDIOT CRUSOE není v Pardubicích neznámým pojmem,jejich oficiální CD „ LIVE PONORKA“ bylo nahráno právě na UndergroundFestu v Ponorce v roce 2003.Texty pro kapelu tvoří legendární moravský podzemní básník Pavel „Homér“ Ambrož ,písně jako Schizma nebo Rozšlapat přebytky patří snad vůbec k nejlepším v tomto odvětví muziky.Jako třešnička na dortě a speciální host festivalu se po dlouhé době předvede kapela SHOENFELT.

Hlavním protagonistou kapely je Phil Shoenfelt, rodák z Beatfordu v Anglii, básník/Feťácká láska/ a kytarista,který byl kapelníkem newyorských noise terrorist KHMER ROUGE .Philova hudba má temnou atmosféru ne nepodobnou americké Delta Blues And Country Music.Skládá ji však člověk,který žije a je ovlivňován roztříštěným městským prostředím Británie 90.letJeho písně odrážejí mytologii psanců,kteří se potácejí nepřátelskou krajinou a jsou okrádání pouze ve své paranoi a fantazii.Charakteristickými postavami jeho písní jsou psychopati,feťáci a fatální oběti drog,sebevraždy a utrpení zamilovaných .kteří na oplátku trápí druhé.Dá se s nimi v mnoha případech těžko sympatizovat-Shoenfelt je však zobrazuje s takovým patosem a silou,že se s nimi můžete zcela ztotožnit.Phillt založil po svém odchodu z Londýna v Praze v roce 1995 skupinu Phil Shoenfelt and Southern Gross,s kterou absolvoval mnoho koncertů po uzemí naší republiky a Evropy,v současnosti se vrací s kapelou v téměř stejném složení a jeden z unikátních koncertů budou moci slyšet i návštěvníci Undergroundfestu.Vstupenky jsou k dispozici v MIS na tř.Míru a v sítích TICKETPORTAL po celém území Česka za 120,-Kč a na místě v pokladně klubu Ponorka od 19,30 za 140,-Kč.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika