Offspring zahájí zítra v Praze evropské turné

Offspring zahájí zítra v Praze evropské turné

14. 08. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Množství jejich hitů by vydalo na tři výběrové kompilace, seznam jejich ocenění by čítal několik stran a 50 miliónů prodaných desek z nich učinilo jednu z nejúspěšnějších punk rockových kapel v historii. Americký fenomén, který vychovává již druhou generaci posluchačů, odstartuje 16. 8. v Praze své evropské turné!
„Dveře Průmyslového paláce, který bude Offspring zítra hostit, se otevřou v 18 hodin. Všem návštěvníkům budou nejen při příchodu k dispozici i venkovní bary“ oznámili dnes pořadatelé z Punx Not Dead a Inpromotion, kteří zároveň zveřejnili druhého hosta večera - pražskou skupinu Clou.

Jako první však rozezní sál po sedmé hodině Rybičky 48, Clou se pomyslné štafety chopí až zhruba o hodinu později a hlavní hvězdy večera, Offspring, vystoupí po 21.hodině. Celý večer tak nabídne více jak dvě a půl hodiny hudby. Vstupenky jsou k zakoupení dnes v síti Ticketportal a zítra budou ještě k dispozici na místě.


The Offspring - Come Out And Play

Počátky Offspring se datují rokem 1984 a oč déle si kapela na celosvětový průlom musela počkat (dostalo se jí ho až po deseti letech s třetím albem), o to razantněji se do hudební historie zapsala. Píše se rok 1994 a ačkoliv název kapely se svět teprve učí vyslovovat, její pilotní hit Come Out And Play se valí z rozhlasového éteru a MTV napříč kontinenty ob hodinu. Když vzápětí Offspring zaútočí podruhé s písní Self Esteem, je rozhodnuto - zrodil se fenomén! Obě písně si pobrukují teenageři, distingovaní bankovní úředníci, top manažeři i ortodoxní pankáči po celém světě. Obě písně pocházejí z alba Smash, které dostojí svému jménu bezebytku - rozdrtí rozhlasové hitparádové žebříčky, prodá dvanáct miliónů výlisků a kritika jej s odstupem času prohlásí za jedno z nejvlivnějších rockových alb všech dob.

O tři roky později Offspring znovu bodují s nahrávkou Ixnay On The Hombre v čele se singly All I Want nebo Gone Away a když se v roce 1998 objeví na internetu skladba Pretty Fly z ještě nevydané desky Americana, během deseti týdnů si ji stáhne 22 miliónů lidí. Album je však hity nabité (vzpomeňme např. Why Don't You Get A Job, The Kids Aren't Alright nebo She's Got Issues) a tak se jej prodá přes 10 miliónů kusů. Následuje deska Conspiracy Of One (2000) se singly Original Prankster nebo Want You Bad a v roce 2003 Splinter, které proslaví skladby Hit That a (Can't Get My) Head Around You. Bylo by hříchem tolika hitů nevyužít a tak Offspring v roce 2005 sestaví z pěti alb čtrnáctiskladbovou kolekci, která nemá jediné slabé místo. Po pomyslném předělu v podobě kompilace Greatest Hits zahajuje skupina v roce 2008 druhou etapu své kariéry a vydává album Rise And Fall, Rage And Grace, které nabízí čtyři hity a prodá se jej (na dnešní dobu neskutečné) 2 milióny kusů. Od letošního jara skupina intenzivně pracuje na novém albu.

Více na www.offspring.com

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: OFFSPRING

Úterý 16. 8. 2011
Vstup: 790 Kč
Vystupují:
The Offspring, Rybičky 48
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika