Drumstation 20th

Drumstation 20th

16. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jubilejní 20-cátá DRUMSTATION se uskuteční v březnu v pražském Crossu. Na oslavu jsou pozváni opět zajímaví zahraniční hosté, londýnský dj Domino a jeho parťák mc Ricky-T, oblíbený a razantní dj Cutoff z Amsterdamu.
Z českých djů přijde na Drumstation 20th oslavit zakladatel akce dj Koogi, rezidenti Suki a Beast67, djka Babe LN, olomoucký talent dj Shede z YTP crew. Na druhé stagi budou oldschoolové hody pod taktovkou Bass Beast, vystoupí dj Rich, djka Mary-J, dále dj Mitsu (Shamanic), djka Kan-jacca (Dread Beat Squad) a hosté.

Akce je věnována památce mc legendy jménem STEVIE HYPER D, který dal mc scéně obrovský impuls v letech 1993-1998. Bohužel 13. července 1998 nás Stevie definitivně opustil a tím uzavřel jednu významnou junglovou kapitolu. V roce 2004 vyšlo na Stevieho počest CD „The LEGEND: STEVIE HYPER D“, jehož druhý mixovaný disk budete mít možnost slyšet na začátku DRUMSTATION 20th. Další informace o Steviem v článku zde.

Drumstation


DJ DOMINO
Dostal se ke gramofonům ovlivněn pirátskými rádii a ilegálními parties. Však také jeho první vystoupení se odehrálo na ilegální akci v roce 1995! Odjakživa měl DOMINO nejraději tvrdé, hutné a rytmické tracky, při party je jeho hlavní prioritou vidět spokojený a rozvlněný parket.
DOMINO hrál na mnoha akcích, z nichž nejznámější jsou Creation, Moondance, Ignition a účinkuje také na mnoha rozhlasových pirátských a internetových stanicích, z nichž můžeme jmenovat Pyrotechnic Radio, UK-Rumble, Subliminal Muzik, Charge 90.8FM, Ruud Awakening 104.3FM. Na Pyrotechnic Radiu, snad nejlepším internet-radiu v Anglii, připravuje DOMINO dokonce vlastní pravidelný pořad! DOMINO je členem vítězného teamu Drum and bass areny, který vyhrál clash proti Dogs on acid teamu a je nominován spolu s mcím R-veem i do dalšího clashe proti Bad Company – Dogs on Acid.

Domino


V poslední době se Domino naplno věnuje vlastní produkci a v brzké době očekává nějaký ten rellease. Potvrzením jeho talentu je určitě fakt, že dje Domina pod svá křídla vzala agentura D’n’B Street.


MC RICKY-T
Ricky T je MCím již 10 let a za tu dobu doprovázel dje na mnoha parties a rádio show, například můžeme jmenovat Creation, Reaction, Total Eclipse, Rollercoaster & Desire SubliminalMuzik, Life FM, UK Rumble, Ruud Awakening 104.3. Mcing Rickyho T je citlivý, Ricky se spíš drží v pozadí a dotváří atmosféru setu a rozhodně není jeden z těch anglických mc, co nikdy nezavřou pusu a stále se na sebe snaží strhnout pozornost.

Ricky


Ricky T je členem London Undersound crew, kde s ním působí dj a producent Domino, se kterým vystoupí na Drumstation 20 a dále ještě Nyrus, producent, dj a manager této crew. V současnosti nahrává Ricky T vokály pro budoucí releasy labelu London Undersound .


DJ CUTOFF
Na počátku djování se Cutoff věnoval hiphopu, ale po poslechu legendárního Platinum Breakz LP (Metalheadz) se od roku 1999 dj Cutoff stabilně věnuje drum&bassu. Uchvácen novým soundem založil sdružení Future Research, jehož dalšími členy byli djs Mos a Lenzman (Lenzman později FR opustil a nahradil ho dj Lokal). Future Research začali pořádat parties v undergorundovém klubu OCII. Ty se postupně rozrostly a dnes Future Research organizují v Amsterdamu tři pravidelné drum&bass akce – Treshold, Reactiv a Project Funk (velmi dobře obsazená jediná liquid funková noc v Holandsku).

DJ CUTOFF


Cutoffův styl hraní se v průběhu času pomalu vyvíjel a měnil. Začal s tvrdým ostrým drum&bassem, založeným na labelech jako Renegade Hardware a Ram records. Později Cutoff začal hledat zvukově bohatší hudbu a začal se vracet k hiphop a reggae kořenům, jeho sety byly více zaměřeny na atmosféričtější a funky rollin drum&bass s velkým vlivem dubu a reggae. A dnes se opět přiklonil ke klasické našláplé dnb produkci. Jedna věc se však u Cutoffa nikdy nezměnila – a to důraz na basy. Dj Cutoff v současnosti pracuje hlavně ve studiu na vlastní produkci, dva tracky vyjdou na mixované kompilaci holadnského dnb World of DnB. Za svojí kariéru dj Cutoff hrál vedle djů jako třeba Bailey,The Insiders, Tech Itch, BSE, Trace, Kemal, Concord Dawn, DJ Kontrol, Paul Reset, B-Key, MC Jakes.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika