Novozélandská kapela  Shapeshifter v MeetFactory

Novozélandská kapela Shapeshifter v MeetFactory

01. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Novozélandská kapela NZ Shapeshifter se poprvé představí v České republice. Koncert, který společně uvádějí MeetFactory, Truetone Recordings a Festonda Production, proběhne v sobotu 1. října od 20.00 hodin v MeetFactory.
Shapeshifter
Díky dovednostem, které vypilovali během nahrávání čtyř alb a nespočtu vyprodaných koncertů, NZ Shapeshifter upevnili své ohromující síly na zbrusu nové dlouhohrající desce, The System is a Vampire, a vytvořili tak perspektivní zvuk, který je jak neúprosný, tak povznášející.

Pokud jste ještě neměli to štěstí a nezažili NZ Shapeshifter naživo, kdy se zcela ponoří do svých monstrózních rytmů kombinujících drum'n'bass, prostorná dubová panoramata a nabušený hard rock, pak vás The System is a Vampire přenese právě do těchto končin, kde se všechny části pohybují jako jeden celek a tempa se neodvratně valí ke zlomovému bodu, kdy NZ Shapeshifter dá příkaz davu, aby jej následoval.



Když silná pětka v sestavě NZ Shapeshifters, tj. PDigsss (zpěv), Devin Abrams (sax / klávesy / syntezátory), Sam Trevethick (kytara / syntezátory / sampler), Nick Robinson (baskytara / syntezátory / MPC) a Johnny Hooves (bicí), spojí své talenty do jednoho svazku, rozpoutají zvuk, který je stejně neúprosný jako přírodní živly. The System is a Vampire je pravdivým svědectvím o jejich heavy soulu, jehož smyslem je motivovat taneční parkety, arény a festivalové plochy.

Přestože NZ Shapeshifter pokračují v nastavování svých vlastních podmínek pro svou hudbu a způsob, jak je tato prezentována, nezabránilo to desce The System is a Vampire debutovat na prvním místě novozélandských žebříčků alb. Jeho úspěch byl stejně nezadržitelný jako valící se rytmy bicích, které NZ Shapeshifter pohánějí - album vyšlo v pátek a již v poledne se ho prodalo více kusů, než kteréhokoliv jiného alba onen týden, což přispělo k tomu, že se stalo již jejich třetím LP, které dosáhlo platinových prodejů.



Je to malý zázrak, že NZ Shapeshifter získal tento druh loajality - jejich stadiónová bouře je koncipována tak, aby spojila milovníky hudby a přinesla živou, dýchající elektronickou muziku, která otevírá dveře všem.

V písni "Dutchies" žádá PDigsss posluchače, ať se "nechají unést rytmem a náladou" – a přesně to legiím fanoušků NZ Shapeshifter deska The System is a Vampire umožňuje – své živelné síly přenesli na desku, která je jakoby vyřazenou verzí jejich koncertní alchymie - ještě nikdy NZ Shapeshifter nespoutali živly tak, jak se jim to podařilo na tomto albu. Stejně jako jejich živá vystoupení, která jsou důsledně vyprodaná po celém Novém Zélandu a Austrálii, volá 11 písní alba The System is a Vampire posluchače do zbraně a zároveň přináší návod pro motivaci těla a mysli.



Roku 2010 spatřily světlo světa remixy desky The System Is A Remix – od lidí jako Logistics, Netsky, Camo + Krooked - které vydal kultovní label sídlící ve Velké Británii - Hospital records.

Již více než deset let si muzikanti v NZ Shapeshifter se svým heavy soulem vyšlapávají svou vlastní cestu a neotřele produkují nekompromisní a nezastavitelné elektronické beaty, a to za podmínek, které si sami určují.

The System is a Vampire přináší plody této jedinečné vize.

www.shapeshifterlive.com

Remixy NZ SHAPESHIFTER


ALEF ZERO
Kapela postavená na živých muzikantech s taneční, punkovou, rockovou i jazzovou zkušeností. Stylově lze jejich hudbu zařadit mezi lámané beaty jako je drum and bass či breakbeat. Jednotlivé tracky však nejsou postaveny čistě tanečně, skupina ALEF ZERO klade důraz na živé nástroje a muzikanty s nimi spojené, takže nečekejte hodinový DJ set… Nechuť členů kapely uzavřít se v jednom jednoduše definovatelném stylu dala tedy vzniknout osobité taneční hudbě s prvky jiných stylů (jazz, punk, rock) a proto koncertní podoba jejich skladeb slibuje pořádný nářez.

Kapela se začala formovat na jaře r. 2004. Úspěšný premiérový koncert proběhl v listopadu 2004 v klubu Žlutý pes v Pardubicích, v Praze v únoru 2005 v klubu Roxy. Členové skupiny mají velké zkušenosti s živým hraním v klubech po celé České republice i na většině festivalů (Jelení Příkop, Go Planet Roxy, Creamfields, Summer Of Love, Zámostí, Rock For People, atd.), hudebníci tvořící dechovou sekci hrají ve swingových a jazzových projektech.

www.alefzero.net


DJs Volnej průběh
Je zvukový azyl, který pěti zkušeným Djs a všem podobně naladěným hudebním fanouškům pomáhá uvěřit, že drum’n’ bass je stále schopný se vyvíjet, že většina nemusí mít pravdu. Není čas na mainstream, když se toho na okraji žánru děje tolik zajímavého. Autonomic, deep, minimal, drum funk jsou přesně ty odnože dnb, které VP sleduje a posílá dál.

Pětici tvoří Stanzim,Touchwood, Rade, AHZ, Nitrous.

Dodal: Marek PlaGat.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHAPESHIFTER

Sobota 1. 10. 2011
Vstup: 280/380
Vystupují:
shapeshifter, alef zero, volnej průběh
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika