Good Riddance v Abatonu

Good Riddance v Abatonu

21. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncert, který proběhne v úterý 28. 2. v pražském klubu Abaton, je další z řady vysoce atraktivních akcí, které na letošní zimu připravila malá, ale zato velice agilní agentura Conspiracy.
Po několika letech se totiž do našich končin navrací legendární čtveřice z kalifornského Santa Cruz, Good Riddance. Kdo navštívil jejich nezapomenutelné koncerty v Roxy, Futuru, Rock Café nebo dokonce v klubu 007 určitě uzná, že kromě toho, že společně s Propagandhi, Bouncing Souls, Avail a Anti-Flag formují scénu angažovaného melodického hardcore/punku, dokáží Good Riddance rozjet maximálně energickou show a naprosto strhnout publikum. Společnost jim v tento večer budou dělat jejich krajané Chaser a jihočeští punkrockoví veteráni Suffer.

Good Riddance jsou jednou z kapel dávajících tvář dnes téměř kultovnímu labelu Fat Wreck Chords a to už po více než deset let. Přesto ale za tu dobu neztratili nic ze svého nasazení. Ačkoliv kapela vznikla už v druhé polovině osmdesátých let okolo zpěváka Russe Rankina z rozpadlých Fury 66 a v roce 1990 vydala první sedmipalec, zásadním zlomem v její historii byl rok 1995, kdy se sestava ustálila na známém čtyřlístku Russ Rankin – vokál, Luke Pabich – kytara, Chuck Platt – basa a Sean Sellers – bicí. V této sestavě bylo nahráno první album – For God And Country – vydané právě Fat Wreck Chords. To se díky tomu, jak dokázalo smíchat tradiční oldschool hardcore se soudobým melodickým punkrockem a ještě přidat kvalitní angažované texty, ihned setkalo s velkým zájmem ze strany hardcore/punkové komunity a kariéra Good Riddance se naplno spustila. Hned o rok později byla na pultech deska A Comprehensive Guide To Modern Rebellion, následovaná spoustou koncertů po boku Sick Of It All nebo Propagandhi, svých kolegů z labelu. V roce 1998 vyšlo album Ballads From The Revolution, jedna z nejzásadnějších desek Good Riddance, opět naplněná neskutečně silnými písněmi. Zároveň toto album znamenalo i něco více. Tím, jak se kapela prezentovala jeho obal, texty a esej uvnitř něj, zdůraznila, že za melodiemi a rytmy se nacházejí i velmi zásadové politické postoje a názory. Hned v následujícím roce, opět na Fat Wreck Chords, vychází deska Operation Phoenix, poslední, na které hraje bubeník Sean Sellers.

Za toho Good Riddance hledali na přelomu tisíciletí náhradu a nakonec jí nastálo našli v Dave Wagenschutzovi, dříve působícím v kultovních formacích Lifetime a Kid Dynamite. S ním již nahráli další album Symptoms Of A Leveling Spirit, split CD s Kill Your Idols, album coververzí písní od starých hardcore/punkových kapel a nakonec i zatím poslední studiový počin – album Bound By Ties Of Blood And Affection, které spatřilo světlo světa v létě 2003.

Přesně rok nato pak Good Riddance přerušili na 12 měsíců činnost – Wagenschutz se vrátil zpátky do Pensylvánie a zbylí tři členové se začali věnovat každý svému vlastnímu projektu – Outlie (Luke), Only Crime (Russ) a I Want Out (Chuck). V červnu 2005 ale na nátlak přátel i fanoušků začali opět společně zkoušet a k návratu zlákali i Sean Sellerse, kterému dostatečně nezabránil ani fakt, že se mezitím stal stálým bubeníkem u The Real McKenzies.

Nové album se plánuje na léto 2006 a již předtím podniknou Good Riddance turné po regionu, kde se jim vždycky nadmíru dařilo – po evropském kontinentě. Oficiální stránky www.good-riddance.com byly znovu uvedeny do provozu začátkem tohoto týdne a k návštěvě úterního koncertu by Vás měla definitivně zlákat jedna informace na nich uveřejněná – kliknětě si na fotky (profily) jednotlivých členů kapely a podívejte se jaké je Lukovo, Russovo a Chuckovo oblíbené evropské koncertní místo…

Podporou Good Riddance budou i hudebně podobně naladění Chaser z Orange County. Ti jsou poměrně mladou kapelou, která si teprve hledá své místo, ale mnoho koncertů po USA svědčí o tom, že jejich energický punkrock v sobě skrývá velký potenciál. Chaser mají na kontě zatím jedno demo a jedno regulérní album na Kosher Records nazvané In Control.

Večer otevřou Suffer, sympaťáci z Třeboně. Ti se na domácí hardcore-punkové scéně pohybují již dlouhou dobu a jejich diskografie také obsahuje již několik zářezů. Od prvního počinu When The Whales Die, na kterém se hodně blížili právě stylu Good Riddance, se postupem času přes desku 4 Happy GuysAand Beautiful Girls, dostali do uvolněnějších poloh, které naposledy předvedli na aktuálním albu „13“.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika