Abaton Abaton Abaton

Abaton Abaton Abaton

23. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední dobou se nám na webu jen hemží newsky z Abatonu. Není to tím, že by u nás pánové z D smack U meli protekci, ale co máme dělat, když sem vozí pecku za peckou?? :o) Abaton ve středu 26.4. přivítá jihoamerické hudební čaroděje z Bajofondo Tango Clubu.
Každý, kdo se zajímá o výjimečné hudební projekty by si ve středu 26.dubna určitě neměl nechat ujít vystoupení Supervielleho z Bajofondo Tango Clubu v pražském Abatonu, které začíná v osm večer. Ostatně už to, že tihle pánové jsou tvůrci soundtracků ke kultovním filmům Amores Peros a 21 gramů je dostatečně vzácná vizitka která by se vyjímala v každém vizitkáři hudebních fajnšmekrů.

Uruguayský klávesista Luciano Supervielle, nejmladší člen uznávaného Bajofondo Tango Club, vydal nezapomenutelný sólový debut plný chladných beatů, delikátních klavírních linek a oblíbených melodii tanga, ze kterého nám přijede do Abatonu zahrát naživo. V produkci legendárního Argentince Gustava Santaolalli a Uruguayce Juana Campodonica zahrnuje CD 7 Superviellových remixů skladeb Bajofondo se dvěma interaktivními videi. Campodonicem zremixovaná verze úspěšného mezinárodního hitu “Perfume” která se objevila již na Bajofondo Tango Club, kterou napsal Supervielle s držitelem Oskara, plamenným uruguayským zpěvákem a skladatelem Jorge Drexlerem, je obsažena na speciálním prémiovém CD.

Puritáni často říkají, že je lepší nechat staré tradice tak jak jsou, nedotčené novými myšlenkami. Naštěstí to není vždy pravda a v hudbě je několik příkladů kdy se hudební styly znovu a znovu potkaly. Jazz je pravděpodobně jeden z nejjasnějších příkladů. Supervielleho hudba je ale také výstřední směsí různých stylů: candome, murgy, milongy, Piazzolly ovlivněné tangem navíc smíchaného s elektronickým rockem a urugayským hip-hopem. Různorodost jihoamerické hudby dovoluje tomuto oduševnělému mladému hudebníkovi vytvářet stále nové a hybridní zvuky, které mezinárodnímu obecenstvo ukázali nový směr daleko od duchovních kořenů z Rio de la Plata. "Bajofondo Tango Club presents Supervielle" reprezentuje další brilantní kapitolu v rozvíjejícím se příběhu bajofondismo.

Luciano Supervielle začal svou profesionální dráhu s místní hip-hopovou senzací Platano Macho. Vedle jeho spolupráce s Bajofondo Tango Clubem (nyní s nimi pracuje na dalším albu), vystupuje v Latinské Americe a v Evropě s Jorge Drexlerem. Supervielle je slyšet také na Drexlerově debutu "Eco".

Supervielle se narodil se v Paříži ale vyrůstal v Montevideu, kde rozvinul svůj multikulturní hudební přístup. Hraje na elektrický klavír, ale využívá také akustiku a zvuk Fenderu Rhodos, počítač pro samplování a turntable kterým všechno míchá. Řev fandů při fotbalov ém utkání, řečník na politickém shromáždění a zlomky z klasický uruguayských populárních písní z 80tých let jsou jen některé z chytrých návnad kterými Supervielle zaměstnává vaše uši a nutí vás hlouběji přemýšlet o jeho hudbě.

"Hudba v Uruguay se změnila. Ale ještě více se změnil způsob, kterým v Uruguay posloucháme hudbu," říká Supervielle. "Před deseti lety bylo téměř nemožné míchat candombe, murgu nebo tango s hip-hopem, elektronikou nebo rockem. Zdá se mi, že hudba Uruguayců se dnes nalézá v kritickém momentu tvořivosti a pátrání po identitě." Supervielle je evidentně jedním z těch, kteří definují toto hudební období.

Bajofondo Tango Club presents Supervielle je něčím naprosto nevídaným. Je to drama na které můžete tančit. Teď máte tu možnost! Přijít, vidět, slyšet, tančit a prožít si ty pocity! Určitě nebudete zklamáni, věřte nám..

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika