Vladimir 518 a Tereza Černochová na radiu Wave

Vladimir 518 a Tereza Černochová na radiu Wave

26. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nastupující podzim Radio Wave Live Sessions zpestří vystoupením všestranného umělce Vladimira 518. Na pódiu ho doprovodí vokalistka Tereza Černochová a beaty podpoří dj Mike Trafik! Přijďte se ve čtvrtek 29. září od 19 hodin houpat na hiphopové vlně do karlínského Studia A. Záznam koncertu si poslechněte v pořadu Stage ve čtvrtek 6. řijna od 19 hodin.
Vladimira 518 znáte jistě jako rappera, ale jeho pole působnosti je mnohem širší. Je zakladatelem a „velkým bossem“ vydavatelství „Biggboss“. Věnuje se grafickému designu, graffiti, vizuálním projektům, komiksům, knižní i časopisecké ilustraci a je také autorem několika divadelních scénografií.

„Vladimir 518 je v mnoha ohledech inspirativní osobností, která má nejen záběrem svého snažení k Radiu Wave velmi blízko. Bylo tedy jen otázkou času, než ho k vystoupení na RWLS přizveme. V českém rapu jsme díky často vachrlaté úrovni nuceni hodně přebírat, ale tvorba Vladimira 518 je jako u jednoho z mála zárukou kvality, kterou se snažíme nabízet, “ říká dramaturg Tomáš Turek.

Ve studiu i na pódiu se objevil nejen s Penery Strýčka Homeboye (PSH), se kterými vydal tři dlouhohrající desky, ale je vyhledávaným parťákem pro alba a vystoupení dalších rapperů domácí scény. Na svou debutovou sólovou desku Gorila vs. Architekt si naopak pozval rappery – Hugo Toxxx, James Cole, LA4, Orion a zpěvačku Kateřinou Winterovou.
Vladimir 518 je zároveň svérázným badatelem a vizionářem na poli architektury, šiřitel dědictví architekta Karla Pragera. Její spojitost s hudbou naznačil nejen albem Gorila vs. Architekt, ale zajímavý experiment nabízí také s řadou performance nazvanou SPAM.

Vladimir 518, Ondřej Anděra (WWW) a David Vrbík experimentují se synchronizací zvuku a světla, novými médii, uměleckými formami, propojením hudby, jevištních technologií, projekcí a laseru. Na Radiu Wave jsme vám přenosem již nabídli multimediální zastávku „SPAM: Another Brick“ v pražském Rudolfinu. Ta následovala po úspěšném představení „SPAM: Karel Gott Prager“.

Vladimir 518 oslovil pro karlínský koncert Radio Wave Live Sessions zpěvačku Terezu Černochovou protože, jak říká, jako jediná českých zpěvaček by mohla mít „koule“ na rapový koncert. Většinu repertoáru bude tvořit Vladimirův materiál, ale natočení společných skladeb v budoucnu již plánují. Spojení s Mikem Trafikem slibuje dávku rytmického minimalismu s maximální chytlavostí.

Radio Wave Live Sessions, Praha, čtvrtek 29. září od 19 hodin. VSTUP ZDARMA.

Dodal: Veronika Vidomusová, Radio Wave
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika