Výteční Belleruche koncem října roztančí Flédu

Výteční Belleruche koncem října roztančí Flédu

06. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Milovníci dobrých melodií a rumu Belleruche namíchají na Flédě elektronický koktejl soulu, nu jazzu a hip hopu. Líbezné tóny oblíbeného britského tria Belleruche nezapřou, že jsou naladěny na stejnou notu jako Morcheeba nebo Parov Stellar.
Jejich strůjci Kathrin deBoer, Ricky Fabulous a DJ Modest loni vydali všestranné album 270 Stories a zabodovali se třemi singly. Letos křižují Evropu, aby všem fanouškům vytříbené muziky dopřáli usrknout naživo něco z čerstvého mixu elektronického soulu, který fajnšmekrovsky okořenili prvky hip hopu.

Dali se dohromady před šesti lety v severní části Londýna. Legenda praví, že francouzsky znějící jméno Belleruche zvolili na počest jednoho skvělého zesnulého psího přítele člověka, když si prohlíželi jeho fotky na internetu. Než se trio upsalo nezávislému labelu Tru Thoughts a ocitlo se ve vytříbené společnosti Bonobo, nahrálo tři 7¨ vinyly. V omezeném množství je osobně rozprodávali po koncertech, což jim v Evropě vysloužilo kultovní oblibu. Cesta k větší slávě se otevřela v roce 2007 s debutovým albem Turntable Soul Music. Další deska nazvaná The Express spatřila světlo hudebního světa jen o pár měsíců později a byl to hit. Belleruche jsou výjimečnou kapelou, kterou znáte lépe, než si myslíte. Jak už to se skvělými písničkami bývá, jejich hit Northern Girls to letos v létě dotáhl do reklamy na Mercedes Benz. Že to ani zdaleka není všechno, co umí, vás 28. 10. přesvědčí na Flédě.

www.fleda.cz

Dodal: Andrea Vojtechovska , Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: BELLERUCHE /UK

Pátek 28. 10. 2011
Vstup: 250/290
Vystupují:
BELLERUCHE /UK
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika