Martini: Generace správných clubberů odrostla

Martini: Generace správných clubberů odrostla

10. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tuto sobotu se na dnb party Vendeta představí nejen Hybris (USA) a Rido, ale také zástup-ce domácí agentury JZD promotion dj Martini, kterému pořadatel akce Kotlyk položil několik otázek.
Ahoj Martine, jak se máš? Co je u tebe nového?
Čau Vojto, děkuji za optání, na to, že začíná podzim, který zrovna moc nemusím, se mám fajn.

Stojíš za agenturou JZD promotion, jejímž jsi jakýmsi ředitelem. Mohl bys ji trochu blíže představit i těm neznalým?
Agenturu jsme založili s kamarádem v roce 1999. Hlavní činností agentury je produkce a or-ganizace kulturních akcí, koncertů, hlavně však tanečních parties. Působíme převážně v regi-onu Valašska, ale pohybuje se v podstatě po celém území jižní a severní Moravy, občas i na Slovensku. Mimo jiné se zabýváme taky bookingem našich djs, kterých je v současné době 15. Mrkněte na naše nové webovky http://jzdpromotion.cz

martini

Pokud se nemýlím, tak z počátku jsi se v JZD promotion staral hlavně o pořádání parties. Djing sis k tomu přidal až později. Co tě k tomu vedlo a jak dlouho vlastně hraješ?

Od svých pubertálních let mne bavilo hrát a vystupovat před lidmi a bavit je muzikou. Hrál jsem na kytaru v několika regionálních kapelách, od rocku, metalu až po punk a HC. Na konci devadesátek mě ale totálně pohltila taneční muzika. S tím i souviselo být její součástí, pak už se vše s naší agenturou rozjíždělo, jak mělo a vše bylo lehčí. K samotnému hraní mě to stáhlo někdy kolem roku 2002. Nejdřív jsem experimentoval s počítačem a různýma mašinkama, ale stále to nebylo ono. Pak jsem přičichl k djingu, něco odkoukal od ostatních djs a začala tvrdá škola prvních mixů. Poté se začalo konečně dařit, koupil jsem gramce a bylo to doma. Ještě musím zmínit Rustyho Foxe a PapiOILa, mé dva kamarády, kteří byli u mých prvních krůčků a v mnohém mi pomohli.

A co tě za dj pultem můžeme slyšet hrát? Vím, že hraješ hlavně house, ale slyšel jsem tě hrát i tekno nebo drum‘n‘bass. Tak jak to s tebou vlastně je?
Nejprve jsem pod pseudonymem Mafoks hrál výhradně tekno. Později už jako Martini, jsem hrál nejprve klidnější house music, všech možných odnoží, k čemuž se později přidala i trocha funky techna. BPM dnešních dní určitě nepřesáhne 130 a dá se zaškatulkovat jako tech-house.

Když jsem měl možnost navštívit tvé studio, všiml jsem si, že v něm nechybí prakticky žádná platforma, z níž se dá hrát (CDJs, gramofony, PC...). Z čeho a proč nejraději hraješ?

Na začátku to byly klasicky gramofony, poté následovaly CD playery a před 3 měsíci jsem zainventoval a koupil konzoli TRAKTOR KONTROL S4 a MacBook. Bylo to hlavně proto, že nás bylo v JZD málo traktoristů.

Jako jeden z pamětníků domácí scény pamatuješ její začátky, máš celkem dost hraní a jezdíš tak hodně po klubech, navíc party i sám pořádáš. Měl bys mít tedy slušný přehled o naší taneční scéně. Jak ji hodnotíš?

Hodnotit taneční scénu v ČR si moc netroufám, ale myslím, že situace není zrovna ideální... Podle mě to dobré tady už bylo. Hlavně co se týče klubovek na Moravě (vyjma velkých zaje-tých eventů). Zaměřím se spíš na situaci u nás na Valašsku, kde prostě lidi na klasické parties moc nechodí. Myslím, že generace těch správných clubberů odrostla a nastupující „mládež“ neví, co chce. U nás frčí hlavně hip-hop a d‘n‘b. Techno a house jsou styly, které jsou okrajo-vé. Na druhou stranu jsme s agenturou za těch 12 let pozvali snad všechny významné djs jak z Česka tak Slovenska a ti, kteří se k nám vrací, tvrdí, že u nás je to ještě stále „underground“. Díky našim hlubokým kořenům, je tady ale fanouškovská základna, která nás drží nad vodou.

A kdo je podle tebe nejlepší tuzemský dj všech dob?
Netvrdím, že je to stále aktuální, ale určitě to bude úderka, která to u nás táhla od začátku: Tráva s Loutkou.

Léto je za námi a opět se konalo dost zajímavých akcí a festivalů. Co bys vypíchnul a co tě naopak nejvíc naštvalo?

Tento rok jsem měl možnost navštívit monstrózní srbský festival EXIT, který mě šokoval svou velikostí, hudební pestrostí, umístěním a celkovou organizací. Klobouk dolů. Užili jsme si s partou 4 dny naprosto úžasné atmosféry a přivezli si hodně veselých zážitků. Bohužel čas mi nevyšel na žádný jiný festival, tím pádem mě nemělo co naštvat.

Prozradil bys nám na závěr svůj aktuální Top 5?
DJ Wady, Tavo - A San Lazaro feat. Yolanda Rayo
Stefano Noferini - Fucking House Musik
Koen Groeneveld - Plastic Dreams
DJ Anna - Obsession
Jon Rundell - Knick Knack

Dodal: Ivo Pezlar, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VENDETA

Sobota 15. 10. 2011
Vstup: 40 Kč
Vystupují:
Hybris (USA) Rido Golly, Romitronic Mercur Checkmate Second stage: Pako DJs Martini Yak iGore Music Circus
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika