Recenze Mix pultu DJM800

Recenze Mix pultu DJM800

26. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pioneer DJM800 je nový mix na profesionální úrovni.Stoprocentní věrnost dodává špičkový 96 khz/24 bitový Analog/Digital konvertor, který je doplněn 61 přiřaditelnými MIDI ovládacími kanály a schopností „Harmonic Mixing“.
Pioneer DJM800 je nový mix na profesionální úrovni.Stoprocentní věrnost dodává špičkový 96 khz/24 bitový Analog/Digital konvertor, který je doplněn 61 přiřaditelnými MIDI ovládacími kanály a schopností „Harmonic Mixing“. Toto je stěžejní inovace, která zjistí hudební stupnici tracku a automaticky ji přiřadí k nejvěrnější existující stupnici, a odstraní tak nepřesnosti vzniklé při upravování výšky tónů. Díky digitální pojivosti, velkému jasnému bodovému displeji a širokým výběrem kvalitních efektů, umožňuje Pioneer DJM800 dokonale čisté mixy.

Nabízí vynikající digitální výkon, velkou MIDI variabilitu a nový přístup k harmonickému mixu, který replikuje způsob, kterým DJ intuitivně mixuje hudbu. Tato inovace, ve spojení s zvukovou čistotou jednotky a řadou podpůrných prvků, vylepšuje techniky mixování. Je to ten typ průlomu, který kluby, profesionální DJs a nastupující generace umělců od Pioneer očekávají, komentuje James Pook, produkt planning manager, Pioneer Europe.

Zvuková čistota je pro Pioneer typická a DJM800 dědí od svého „velkého bratra“ DJM1000 i vysoce spolehlivou technologii. Analogový signál z přehrávače je okamžitě digitalizován (nejkratší možnou cestou) A/D konvertorem při 96kHz/24bit, a dosahuje tak ultra-výkonný (32bit) digitální procesor bet snížení kvality.
Vstupy a výstupy.

Digitální vstupy a výstupy podporují transparentní zpracování signálu mezi CDJ Pioneer a DVJ, a poskytují bezvadnou kvalitu audio signálu. Při frekvencích vstupu 44.1/48/96kHz a volitelných frekvencích výstupu mezi 48/96kHz je to perfektní mix nejen pro kluby, ale i pro nahrávací studia, kde je vyžadován vysoce kvalitní zvuk.

MIDI funkce:
Dalším klíčovým prvkem je plně přiřaditelná MIDI funkce. To znamená, že MIDI signál může být poslán téměř ze všech knoflíků a spínačů na povrchu DJM-800 (celkem 61 přiřaditelných ovladačů) do externího MIDI vybavení. Při této úrovni MIDI flexibility může být DJM800 používán jako všestranné interface ke kontrole jakéhokoli MIDI kontrolovatelného osvětlení, software nebo video mixu s MIDI funkcí. Pro rozšíření intuitivního ovládání jednotky je možné nahradit hlavní spínače hlasitosti otáčecími knoflíky hlasitosti – je to prvek, který podporuje jemnější a přesnější mixování.

Efekty
Díky rozsáhlému dialogu se špičkovými světovými DJs a zvukovými inženýry se podařilo vytvořit nové, intuitivní techniky pro tvorbu perfektního mixu, jehož výsledkem jsou „barevné zvukové efekty“ – úplně nový styl DJ mixu. V hudební terminologii by se dalo říct, že když DJ upraví track ve stupnici C dur o +3%, už se nenachází ve stupnici C dur, ale někde mezi C a D. Takto je nemožné vytvořit dokonale harmonický mix, pokud nepoužijete harmonické vyladění. Harmonické vyladění vezme stupnici, ve které se zvuk nachází, a uzpůsobuje výšku tónu do té doby, než stupnice dosáhne standardní noty. DJs světového formátu tráví hodiny tím, že se učí stupnice, ve kterých je jejich hudba, a předělávají knihovny, aby dosáhli „perfektní výšky tónů“ – tato inovace ulehčuje vytváření plynulých mixů kdykoli. DJM800 také nabízí „filter“, “sweep“ a „crush“ efekty přes filtr horní/dolní propusti, zásekový filtr a bit crusher pro všechny line kanály.

V souladu s nekončící snahou firmy Pioneer po inovaci byly standardní efekty doplněny některými novými technikami. Tyto efekty jsou: Echo, Delay, Reverse Delay, Pan, Transform, Filter, Flanger, Phaser, Reverb, Robot, Chorus, Roll and Reverse Roll. Efekty automaticky detekují BPM hudby a sync k beatu. V souladu s dalšími Digital Beat efekty je možných 50 kombinací efektů.

Šasi
Stejně jako u DJM-1000, má Pioneer DJM800 stejnou pevnou kostru, která minimalizuje nechtěné vibrace, které by mohly negativně ovlivnit zvukovou kvalitu. Je založena na stejném půdorysu jako DJM-600, a poskytuje tak známý a pohodlný dotek, který znají DJs na celém světě. Obsahuje také dvou-štítovou strukturu, která eliminuje vstup digitálního šumu.

Další rysy
Pioneer DJM800 obsahuje širokou řadu rysů. Některými z nich jsou: Přiřazení crosss-faderu: k přiřazení vstupu každého kanálu ke cross faderu. Upravení křivky faderu: k změnění křivky crossfaderu/faderu kanálu. Fader start: připojte Pioneer CDJ přehrávač ovládacím kabelem a můžete spustit přehrávání jednoduše tím, že posunuete crossfader nebo fader kanálu. 3-pásmový ekvalizér: Vestavěný ekvalizér na každém kanálu umožňuje kontrolu hlasitosti v rozmezí -26dB až +6dB pro pásmo high, midi a low. Přemluvení: automaticky ztiší hlasitost o -20dB, tak aby mikrofon mohl přemluvit track. Odříznutí signálu mikrofonu: Odstraní výstup zvuku mikrofonu do booth monitoru, aby se zabránilo zpětné odezvě. Peak level meter: Kontroluje vrchol hlasitosti audio vstupu pro každý kanál i pro master. Otáčivý knoflík master výstupu. Spínač pro ztišení master výstupu Twin mic upravení hlasitosti Je možné dokoupit otáčivé fasety (DJC-800RV)

Produkt se dostane do prodeje začátkem měsíce března tohoto roku.
Předpokládaná cena 37.000,-- Kč

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika