Drumstation hostí legendární Moving Fusion

Drumstation hostí legendární Moving Fusion

16. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek 21. října se v pražském klubu Cross odehraje speciální edice noci Drumstation, na které přijali pozvání legendární zástupci britského labelu RAM Records Moving Fusion.
Pro hosty takového formátu snad ani nešlo zvolit o nic menší support než jednoho z nejlepších MC světa, tedy MC Coppy, a naší české špičky v čele s X.Morphem, Computer Artistem, Beastem 67 a Yukimurou. Na spodní stage se bude hrát psytrance. Třešničkou na dortu zůstává výše vstupného, která byla do 21:00 stanovena na směšných 60,- Kč.

Moving Fusion (RAM rec., UK)

Pod jménem Moving Fusion se skrývá producentské duo z Essexu – Jeff Langton a Dan Sparham. Oba dva se poznávají již na střední škole a do elektronické hudby je smetla raveová vlna 90. let. Jeden z osudových okamžiků pro ně byl, když potkali producenta Shimona, který již v té době vydával na labelu RAM Records. Právě Shimon je zasvětí do tajů tvorby elektronické hudby a přesvědčí je, aby si pořídili vlastní vybavení a zkusili se svou tvorbou prorazit. A tak se taky stalo. Po pár měsících se začínají objevovat první singly, nejprve pod pseudonymem Outta Dynamics, pod kterým vydávají pro pamětníky na kultovním labelu Trouble On Vinyl, ale ten pravý zlom přichází, když se Moving Fusion setkávají s majitelem labelu RAM Records Andym C. Právě jemu pouští jako prvnímu svoji zbrusu novou pecku Turbulence. Andy C byl z Turbulence tak okouzlen, že s nimi okamžitě podepisuje smlouvu, a tak se stávají Moving Fusion na delší dobu právoplatnými členy bandičky RAM. O dobré volbě Andyho C nyní nemůže být pochyb, protože právě z Turbulence se stala jedna z nejzásadnějších dnb skladeb historie a dodnes ji můžeme slýchat na téměř každém dnb mejdanu (a to se tenkrát psal rok 1998).

S hitovkami ale Moving Fusion nekončí a pokračují ve své úspěšné řadě – namátkou můžeme zmínit „must have“ skladbu Atlantis, rozjetou tancovačku Thunderball, Sexdrive, The Begining a konečně jejich debutové album „The Start of Something“.

Z novějších věcí určitě stojí za řeč skladby Jazz Man, Black Belt, Stargate, či Cyborg.

Moving Fusion nepatří a nikdy nepatřili mezi producenty, kteří chrlí jednu skladbu za druhou. Možná právě proto jsou téměř všechny jejich počiny na stabilních horních příčkách všemožných aktuálních i all-time žebříčků.
Moving Fusion se přijíždějí představit do Prahy, a to již tento pátek 21. října do pražského klubu Cross. Nezmeškejte tak jedinečnou příležitost pobavit se a zatančit si na jedny ze zakladatelů moderního drumandbassu.

Společně s Moving Fusion pak vystoupí českému publiku dobře známý MC Coppa (UK). Právě Coppa patří mezi MCs, kteří dokáží hudbě naslouchat a jeho mluveným slovem a zpěvem vyplnit přesně ty pasáže, které si to žádají, a naopak moc dobře ví, kdy je lepší nechat vyniknout hudbu. Právem se řadí mezi jednoho z nejlepších dnb MCs světa.

Český support obstará brněnský DJ X.Morph, talentovaný moravský producent Computer Artist, rezident Drumstation DJ Beast 67 a klasik Yukimura.

Jako obvykle bude připravena i druhá stage, na které se předvede psytranceová formace Zero Point v zastoupení DJů Cyrax, Raaja, Cejn a host.


Dodal: Aleš Rouček
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DRUMSTATION

Pátek 21. 10. 2011
Vstup: do 21:00 60,- Kč poté 120,- Kč
Vystupují:
Moving Fusion (UK) & MC Coppa (GER/UK), X.morph, Beast 67, Computer Artist, Yukimura, Cyrax, Raaja, Cejn
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika