Rozhovor s Jonty Skrufffem

Rozhovor s Jonty Skrufffem

27. 02. 2006  |  Autor: Otherside  |  Komentáře (0)
Tentokrát jsem zabrousila mezi zahraniční djs a poprosila o rozhovor Jontyho Skrufffa – velice příjemného, charismatického a po celém světě proslaveného londýnského dje. Jonty navštívil poprvé Českou republiku v Praze, kde vystoupil na party Elektra.
Tentokrát jsem zabrousila mezi zahraniční djs a poprosila o rozhovor Jontyho Skrufffa – velice příjemného, charismatického a po celém světě proslaveného londýnského dje. Jonty navštívil poprvé Českou republiku v Praze, kde vystoupil na party Elektra. Svým setem v podobě elektro-disko-techu si získal publikum a jak sám říká „Prahu si zamiloval“. Co se mu zde líbilo, jaká byla jeho nejhorší party či co poslouchá on sám za hudbu se dočtete v rozhovoru.


V lednu jsi navštívil Českou republiku a hrál jsi v klubu Roxy na party Elektra. Poté jsi zahrál ještě na VIP afterparty v O2 baru. Byla to tvoje první návštěva naší republiky? Jak se ti líbí naše hlavní město, naše kluby a podniky?
Ano, byla to moje první návštěva Čech a opravdu jsem si to užil. Poznal jsem mnoho přátelských, zajímavých a svědomitých lidí a pocítil jsem okamžité pozitivní spojení s Prahou. Dav lidí, který přišel do Roxy, byl také tím pravým pro můj vkus  Lidé se zdáli být nadšení, protože se hrál styl hudby, který mají rádi. Také jsem byl velmi ohromen, jak dobře všichni vypadají. Češi, zejména dívky, mají skvělou pověst mezi dalšími djs, se kterými jsem mluvil před cestou do Prahy a moje očekávání se rozhodně 100% vyplnila. Doufám, že zase brzy budu moci Českou republiku navštívit .-)

Vidíš nějaké rozdíly mezi parties v Čechách a v Británii?
Svým způsobem jsou party téměř stejné na celém světě, ačkoliv se mohou samozřejmě lišit podle města, kde se akce koná a také podle druhu party. Takže v Londýně hraju v klubu Trailer Trash, který je velice alternativní, plný výstředně oblečených lidí a potom také hraju ve Fabriku, který je hlavně klubem pro gaye a je přeplněný z 80% svalovci v těsných tričkách.

Kdy jsi začal s djingem?
Za to vděčím Rogeru Sanchezovi – americké superstar, který mě v tom velice podporoval a v podstatě mě hodně naučil. Před několika lety mě vzal na festival Exit do Serbie a zavedl mě do backstage. Tam byla spousta společenský znavených lidí, kteří se místo práce věnovali zábavě … Roger se na ně podíval a okamžitě je vyhodil. Jak jsem byl potom obsluhovaný lidmi ve VIP zóně, napadlo mě, že jsem se asi ocitl někde ve špatné hře. O sedm dní později jsem si uvědomil, že se poflakuju u stánku dje Judge Julese a že jsem stále více roztržitý a rozmrzelý … abych tak řekl, byla to podivná souhra osudu. Tři londýnští promotéři – Mark Moore (S Express), Alex Silverfish a promotér ultra trendového klubu Golf Sale mi náhle nabídli hraní po výletu na Ibizu a po letech zkoušení doma. Náhle jsem se rozhodl stát se opravdu dobrým a uznávaným djem. Myslel jsem si, že to bude legrace. A jak se ukázalo, všechny tři nabídky se vyplatily, dostal jsem více bookingů a djingu naprosto propadl.

Vím, že jsi také spisovatel. Jaké články píšeš a kde si je můžeme přečíst?
Můžete se zapsat na mém webu www.skrufff.com a podívat se na www.myspace.com/jontyskrufff . Píšu o sexu, drogách, politice a hudbě a ne vždy nutně v tomto pořadí.

Neměla jsem možnost být v Roxy na Elektře, ale byla jsem na VIP afterparty v O2 baru. Měl jsi perfektní oblečení a účes – dosti extravagantní, řekla bych. Je tohle tvůj vlastní styl nebo v Británii je extravagance běžná? A jak se oblékají clubbeři? Je nějaký rozdíl mezi stylem oblečení v Čechách a v Británii?
Způsob, jakým se oblékám a upravuji, je hlavně můj vlastní styl. Ačkoliv musím říct, že to pro mě není zase tak důležité. Lidé v Londýně teprve objevují tohle image-pozlátko a zdá se, že přestávají být tolik zdrženliví v oblasti stylingu. Britové mají také určitý kult výstřednosti, takže je tam vcelku jednoduché být „jiný“. Musím také poznamenat, že většina lidí se obléká stále nevýrazně a stále více přebírají americký styl, což je politováníhodná okolnost.

Která party byla tvoje nejlepší a proč?
Moje nejlepší party byla uspořádaná v klubu Ipanema v Rio de Janieru. Byla to jedna z těch magických nocí, kdy se všechno zdálo být jako krásný sen. Miluju Brazílii, zbožňuju jejich jídlo, klima a lidi. Můj styl hudby se výrazně změnil po návštěvě Brazílie. To znamená, že jsem začal do svých setů zařazovat i brazilskou alternativu a elektro. V Brazílii jsem si našel velmi rychle výborné přátele a zhruba 2x až 3x za rok mám rezidentní noci v Sao Paulu a v Riu, které jinak navštěvuji každý měsíc.

A na druhou stranu .. která party byla tvoje nejhorší a proč?
Nikdy jsem vážně neměl opravdu katastrofické vystoupení, ačkoliv se třeba vyskytly problémy s technikou – například CD přehrávače se najednou zasekly, byl špatný zvuk a podobně. Nejvíce zkažené vystoupení bylo také v Brazílii, v Sao Paulu. Jednalo se o open-air festival, který se konal v rámci Sao Paulo Fashion Week. Akce se konala v sousedství velmi bohaté čtvrti a lidé si stěžovali na hluk. Krátce po tom, co jsem začal hrát, přišla policie a během 30ti minut party zrušila.

Jakou hudbu si nejraději poslechneš doma, když jsi sám a jen tak relaxuješ?
Převážně elektro-disko, někdy věci od Talk Talk, někdy si pustím také Clash nebo Pink Floyd, Jeffa Buckleyho, The Smith a Jeana Michela.

Oficiální stránky: www.skrufff.com


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika