Report z Monkey Business

Report z Monkey Business

05. 03. 2006  |  Autor: Otherside  |  Komentáře (0)
Kapela, v jejímž pozadí stojí neúnavný šiřitel infekce zvané funk, kapelník J.A.R. a Sexy Dancers Roman Holý, spolu s dalšími zkušenými muzikanty a mladým talentovaným zpěvákem Mattem Ruppertem, se v pátek 3.3.2006 předvedla živě v klubu Fléda v Brně.
Kapela, v jejímž pozadí stojí neúnavný šiřitel infekce zvané funk, kapelník J.A.R. a Sexy Dancers ROMAN HOLÝ, spolu s dalšími zkušenými muzikanty a mladým talentovaným zpěvákem Mattem Ruppertem, se v pátek 3.3.2006 předvedla živě v klubu Fléda v Brně. Jejich skvělou hudbu jsem měla ráda už od doby, co vydali v roce 2000 album Why Be In When You Could Be Out, na kterém se mimojiné podíleli dvě světová esa patřící k absolutní špičce žánru, který se Monkey Business snaží rozvíjet. Je to geniální pozounista a aranžér dechových sekcí Fred Wesley (mj. James Brown, George Clinton, Deee Lite, Horny Horns, JB´s, Bootsy Collins, Jestofunk, B.B. King, Tina Turner, Maceo Parker) a producent, dvorní kytarista Michaela Jacksona a Madonny David Williams (mj. Earth Wind and Fire, Bryan Ferry, Temptations, Robert Palmer, Herbie Hancock, George Benson, Phil Collins, Marvin Gaye, Chaka Khan, Diana Ross, Steely Dan, Rick James). Byl to jejich první koncert, který jsem navštívila a parádně jsem si ho užila.

Původně mělo vystoupení začít ve 20:00, ale bylo z neznámých důvodů posunuto na 20:30. Přijela jsem do Flédy poměrně brzo, takže jsem byla ušetřena dlouhé fronty u vchodu a posléze u šaten. V klubu jsem si našla místo úplně vepředu, což byla veliká výhoda, protože jsem měla kapelu na dosah ruky, ovšem hned po začátku koncertu jsem objevila velkou nevýhodu – stála jsem těsně vedle pravých beden, takže jsem si mohla i skvěle „vychutnat“ ten parádní zvuk :)

Monkey Business

Monkey Business jsou známí svými originálními kostýmy – ani tentokrát nezklamali. Přiběhli na pódium všichni v bílém, Matthew a Tonya vzali hned mikrofony do rukou a ostatní členové kapely se chytili svých nástrojů. Vzhledem k tomu, že jsem neměla možnost slyšet jejich další alba, která od roku 2000 vydali, byly pro mne jejich songy, které zpočátku zpívali, neznámé. Ale ani to mi nebránilo v tanci a v maximálním prožitku jejich vystoupení. Matthew šíril po celém klubu své neuvěřitelné charisma, Tonya předváděla své krásně tvarované tělo při odvázáném tanci, Roman Holý čas od času pronesl do mikrofonu něco, co publikum ještě více rozohnilo .. Andrew Brousek kouřil cigaretu za cigaretou, během 10ti minut odhodil svoji bílou bekovku a za klávesami tancoval jak divý a celý koncert se neustále smál :) Po určitých časových horizontech si kapela dávala pauzu a bavila publikum vtípky, Matthew nám předvedl, jak se dobře naučil mluvit brněnským hantecem a neopomněli nám zapět velice známou skladbu „Brno, Brno, buzerantů plno ..“ :)) Samozřejmě sklidili velký úspěch, protože ve všech koutech naší vlasti je známo, že Moraváci jsou lidé s obrovským smyslem pro humor a nikoho úryvek z výše zmíněné skladby neurazil, spíše naopak .. celé publikum řvalo smíchy a tleskalo :)

Asi v polovině koncertu měl Matthew připravené další překvapení, které asi zůstane navždy v paměti několika lidem, kteří byli k překvapení nejblíž. Pozoroval publikum a vypadal velice zamyšleně. Roman Holý mu se smíchem do mikrofonu řekl: „Jestli chceš, tak to prostě udělej!“ Načež se Matthew rozesmál a skočil mezi lidi do publika. Aplaus sklidil opět veliký a kapela začala hrát své nejznámější songy, při kterých byly všechny ruce nad hlavami, lidé skákali, křičeli, zpívali, kapela pobíhala po pódiu a tancovala s publikem .. nezapomenutelný zážitek.

Po skončení koncertu se všichni společně uklonili a odešli s úsměvy na tvářích z pódia. V zákulisí moc dlouho ale nevydrželi, lidé si vyžádali přídavek. A ten stál vskutku za to!! Kapela zpívala nejen své songy, ale také různé coververze, z nichž mi v hlavě zůstala skladba Call On Me od Erica Prydze .. Nemohla jsem uvěřit, že píseň slyším v podání kapely Monkey Business:)) Rozloučili se s námi jejich hitem The Piece Of My Life, na který jsem se těšila celý večer. Na úplném konci zůstal na pódiu ještě Matthew s Andrewem, Andrew šel za bubny a Matthew nám předvedl, co se naučil v tělesné výchově na základní škole – hvězdy, stojky, chod o rukou a podobně. Ve finále ukázal Andrewovi na prstech číslo – znamení, kolikrát má Andrew uhodit do bubnů a posléze udělal stejný počet takzvaných „šňůr“ :)

Koncert skončil těsně před půlnocí, lidé odcházeli spokojení a kapela evidentně byla také nadšená a dobře naladěná z báječného publika. Těším se na jejich další vystoupení, které si v žádném případě nenechám ujít .. Monkey Business mě opravdu naživo velice ohromili :)Mimojiné uvažuji také o koupi jejich 4DVD, které nedávno vydali – jedná se o opravdu velkoryse pojatý projekt, který nese neoficiální název „Vše, co jsem chtěli o MB vědět, ale nenapadlo se vás zeptat.“ Na DVD jsou dva kompletní koncerty z roku 2003 a 2005. Dále všech 15 videoklipů, které za celou dobu svojí existence kapela natočila. Vtipné určitě budou i rozhovory se všemi členy kapely, remixy, profily hostů a demonahrávky.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika