Nepohodlný (The Constant Gardener)

Nepohodlný (The Constant Gardener)

29. 09. 2005  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ralph Fiennes a Rachel Weisz v hlavních rolích špionážního thrilleru z exotického prostředí africké Keni - premiéra tohoto filmu se uskuteční 3. 3. 2006 NA FESTIVALU FEBIOFEST 2006.
V odlehlé části Severní Keni je nalezena brutálně zavražděná akti-vistka Tessa Quayle (Rachel Weisz). Její manžel Justin Quayle (Ralph Fiennes) – člen Britského vysokého komisařství v Nairobi – se rozhodne vyšetřit smrt manželky na vlastní pěst. Důkazy ukazují na zločin z váš-ně. Proto se Quayle pronásledovaný výčitkami a pověstmi o nevěrách své zesnulé ženy vydává po stopách její minulosti. Bude muset riskovat vlastní život a projít tři kontinenty, aby odkryl pravdu. Díky přístupu k diplomatickým tajemstvím začne postupně odhalovat spiknutí, které je mnohem rozsáhlejší, než by si kdy dokázal představit...

Nepohodlný - (The Constant Gardener)


Nepohodlný byl natočen podle románu bývalého příslušníka britské zpravodajské služby, nyní světoznámého autora špionážních bestsellerů Johna le Carrého. Režisérem thrilleru je Fernando Meirelles, který má již nominaci na Oscara za režii filmu Město bohů / Cidade de Deus. Hlavní role ztvárnili Ralph Fiennes nominovaný na Oscara za Anglického pacienta / The English Patient a Schindlerův seznam / Schindler‘s List a stále oblíbenější herečka Rachel Weisz (Mumie / The Mummy, Mumie se vrací / The Mummy Returns, Nepřítel před branami / Enemy at the Gates, Constantine).

Hrají: Ralph Fiennes (Justin Quayle), Rachel Weisz (Tessa Quayle), Daniele Harford (Miriam), Danny Huston (Sandy), Gerard McSorley (Sir Kenneth Curtiss), Hubert Koundé (Arnold Bluhm), John Keogh (imigrační úředník)


2005 / Thriller / 119 minut / USA, Velká Británie

Režie: Fernando Meirelles

Kamera: César Charlone

Hudba: Alberto Iglesias

Scénář: Jeffrey Caine, podle románu Johna le Carrého

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika