Gross Magic – support Metronomy

Gross Magic – support Metronomy

29. 11. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Je to nářez! Omlouvám se, že jsem vám to prozradil hned na začátku, ale je to tak. Nebo spíš řekněme - on je nářez!- i když má hlas jako holka. Jmenuje se Sam McGarrigle a říká si Gross MAgic.
Je z Brightonu, skoro ještě puberťák, který hrával v kapele jménem Hocus Tocus a teď je jakousi anglickou alternativou ke všem těm americkejm synťákovejm kapelkám (Perfume Genius, Idiot Glee, Porcelain Raft) o kterejch se dva poslední roky hodně mluví. Začal sám skládat písničky a už dal dohromady mini-album, které se jmenuje Teen Jamz EP a které se dá sehnat na jeho stránce

Je tam jedna pecka, která je starší - Waiting for You, v který se snaží vytvářet pop-funk jeho idolů Prince, Bowieho a Michaela Jacksona, ale nám to spíš zní jako zapomenutej osmdesátkovej hit MTV, který zpívá nějaká holka nebo spíš duch.

Duch? Spíš taková varianta spektrálního post Ariel Pinkovskýho statickou elektřinou nabitýho popu, kde náš hrdina sedí u laptopu a napůl spí, jen jeho jedno ucho zachycuje za zdí zvuk rádia nebo televize, který hrajou nekonečný popový melodie druhýho zlatýho věku pop music (1976-1984). EP začíná We're Awake Tonight se slavným riffem od ELO ze skladby Mr Blue Sky na kterej McGarrigle naroubuje svůj vysokej ženskej hlásek..

Tahle hudební směs se dá těžko popsat - ELO versus glam,to všechno pak protlačený hipnagogickým filtrem. Sweetest Touch má basu jak od Nirvany a zvuk, který je chybějícím spojovacím článkem glitter-rocku a grunge. A je tam dalších několik pecek a ani ty vás nenechaj na pokoji. Tohle je prostě nářez!

Tak tenhle týpek to rozjede v Lucerna Music Baru před koncertem Metronomy, který se uskuteční 5.12. Klub bude otevřen od 20:00.

www.metronomy.co.uk


Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: METRONOMY

Pondělí 5. 12. 2011
Vstup: 400/500
Vystupují:
Metronomy, Gross Magic
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika