Dvanáct jednorožců za pár dní v Praze

Dvanáct jednorožců za pár dní v Praze

01. 12. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Finská kultovní kapela Leningrad Cowboys, která už více než 20 let uchvacuje své fanoušky nezaměnitelným zjevem a recesistickým vystupováním, zahraje 10. prosince v KC Vltavská v Praze. Můžete si být jistí, že uslyšíte a uvidíte divokou show s vyčesanými vlasy, černými brýlemi, pestrými kostýmy a samozřejmě i špičatými botami!
Deset leningradských kovbojů a dvě leningradské dámy jsou právě na turné se svým vůbec prvním studiovým albem, které je zasvěceno vlastní tvorbě. Po rakouských a německých městech ho přivezou představit i do Prahy. Nová deska Buena Vodka Social Club není podle slov kapely jen tak obyčejné album. Je to směsice několika žánrů, které jsou mixovány do obvyklých a jimi oblíbených témat jako vodka, traktory, rakety, ruský folklór nebo rock and roll.

leningrad cowboys
Podívejte se na fotky z koncertu Leningrad Cowboys v r. 2007

Finští kovbojové jsou velmi veselou partou, která je hrdá na svůj národní, často ironický humor, nad kterým někteří občas jen kroutí hlavou. Jedním takovým vtipem se nás snaží rozesmát: „Víte, co dělá banán v Terttu? (pozn. finské město) To je jen jeho věc,“ rozesměje se leningradská parta. A přidávají další, když se dělají legrácky, že je ve Finsku dvanáct jednorožců, čímž narážejí na extravagantní špičaté účesy, které drží po celý koncert jen díky dobře namíchanému drinku vodky s nejmenovanou modrou pilulkou. To prý stojí dokonale během celé show.

Za svou dlouholetou hudební kariéru se leningradští kovbojové představili českému publiku již několikrát. Naposledy se v Česku ukázali vloni v létě, když zahráli na hudebním festivalu Sázavafest, na který Varre Vartiainen vzpomínal s nostalgií: „České publikum je to nejlepší! Řádí a tančí do úplného vyčerpání a ještě se přitom usmívají. Několik dnů po koncertu nám přišlo plno příznivých ohlasů. Ty nejlepší jsme si schovali,“ zasnil se kytarista.

leningrad cowboys

Společným jmenovatelem pro všechna jejich vystoupení je neuvěřitelná, někdy i několikahodinová show, která dokáže po pár minutách diváky zcela uchvátit, ne-li rovnou totálně odrovnat. Jakou show mají pro Česko připravenou, můžeme jen hádat, ale již nyní je jisté, že Leningrad Cowboys se budou snažit navodit i vánoční atmosféru. Zpěvák Pauli bude mít na kalhotách připevněné malé zvonečky, u kterých budou nainstalované malé mikrofony tak, aby každý z diváků mohl slyšet cinkání. Bude to jistě zajímavý koncert, na kterém nebudou chybět vlastní skladby staršího data, které budou doprovázené coververzemi rockových pecek od ZZ Top, Led Zeppelin, Rolling Stones, Boba Dylana, ale i Beatles.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro za 600 Kč.

Více na www.sazavafest.cz

Dodal: Jana Chlupová, Madree promotion s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: LENINGRAD COWBOYS

Sobota 10. 12. 2011
Vstup: 600 Kč
Vystupují:
Leningrad Cowboys
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika