Zdeněk Bína v Roxy

Zdeněk Bína v Roxy

06. 12. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pražském klubu Roxy se 20. 12. odehraje první díl zbrusu nového koncertního projektu ROXY Late Night Acoustic Chill Out Show Case. Akce, jež se bude s měsíční periodicitou odehrávat v komorním prostředí prostoru chill out, si klade za cíl představit tvorbu předních domácích muzikantů v akustickém hávu.
Prvními hosty budou skvělí instrumentalisté Zdeněk Bína a Jan Urbanec, jejichž muziku lze jen těžko vměstnat do zavedených hudebních škatulek. "Zdeněk Bína za doprovodu Honzy Urbance dodávají tuzemské akustické scéně nový rozměr. Ačkoliv už mají odehranou celou řadu koncertů po České republice i v zahraničí, stále se jedná o celkem novou záležitost. Chceme, aby nový projekt v prostoru chill out představoval exkluzivitu a jedinečnost. Hudební genialita a originalita těchto dvou muzikantů se přímo nabízí, a proto jsme rádi, že zrovna Zdeněk Bína s Honzou Urbancem se stanou tvářemi pilotního dílu projektu ROXY LATE NIGHT ACOUSTIC CHILL OUT SHOW CASE," říká Adéla Sejkorová, hudební dramaturgyně klubu Roxy.



Kytarista, zpěvák a skladatel Zdeněk Bína se zapsal do povědomí milovníků sofistikované hudby nejen působením v uznávané, a dnes již bohužel neexistující funky jazzové formaci -123 minut, ale také svou zálibou v neevropských stupnicích patrnou především z jeho sólových vystoupení. Ve své mnohovrstevnaté hudbě Bína, který krom -123 minut hrával také ve Walk Choc Ice, mísí funky, blues, jazz, latino ale i cikánské nebo arabské melodie a posluchače tak bere na výpravy do hudebních sfér, jež hrají různorodými barvami a skýtají zážitky z kategorie nevšedních. Bínův parťák Jan Urbanec, s nímž se společně veze na vlně worldgroove už od roku 2009, platí v české kotlině za jednoho z nejlepších hráčů na basovou kytaru. Dokazuje to ostatně i fakt, že během své kariéry spolupracoval s kapelami a muzikanty jako Shahab Tolouie, The Melting Point, Al Yaman, Before Breakfast a celou řadou dalších. Mezi své vzory pak Urbanec počítá např. Victora Wootena, Stanley Jordana či Bélu Flecka.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ZDENĚK BÍNA & JAN URBANEC ACOUSTIC PROJECT

Úterý 20. 12. 2011
Vstup: 160/200
Vystupují:
zdeněk bína & jan urbanec
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika