Nightwork opět vyprodali SaSaZu

Nightwork opět vyprodali SaSaZu

07. 12. 2011  |  Autor: Misha  |  Komentáře (1)
Hudební skupina Nightwork v rámci své podzimní Koule.cz Tour zavítala 7. prosince do pražského klubu SaSaZu. Koncerty jsou zde naplánovány hned dva, ale oba byly již dlouho dopředu beznadějně vyprodané. Všichni fanoušci, kteří dorazili v úterý do SaSaZu se těšili, že uslyší průřez dosavadní tvorbou a samozřejmě i na nejnovější hity Tepláky, Andělská dívka nebo Slunce v duši.
Vystoupení, jak je obvykle u holešovického klubu zvykem, předcházely dlouhé fronty snad na vše, na co si člověk vzpomene. Každý musel přečkat dlouhé čekání na vstup, šatnu či koupi drinku. I když jsem počítala s tím, že bude vyprodáno, takové davové šílenství mě překvapilo a vlastně ještě víc jsem byla překvapena z agresivity přítomných slečen. Upřímně, takhle zaplněný klub SaSaZu jsem dlouho nezažila.

Namísto v půl deváté se začínalo až po deváté. Kapela samotná pak na pódium nastoupila za mohutného přivítání převážně, ale ne nijak výrazně, náctiletého publika s převahou něžného pohlaví a zahájila své vystoupení hitem Diktátor. A pak následoval jeden hit za druhým, včetně Tepláků, Globálního oteplování, Vánočního času a Včelky Máji. Tyto hity byly doplněny zejména songy z jejich poslední desky, jakými byly Drevosůstruhár, Andělská dívka, Der Wunderbaum nebo úplně nejnovější písnička, která vznikala při jejich pobytu v ZOO Praha - ZOOmba.

nightwork
Podívejte se na fotky Nightwork z Red Bull Soundclash

Frontman skupiny Vojta Dyk se na pódiu předvedl zejména jako velký showman, který si rád hraje s publikem a pobyt na jevišti si hodně užívá. Zbytek kapely mu zdatně sekundoval, hlavně ve slovních výměnách. Nightwork, jak je jejich zvykem, do své show zapojovali i publikum. Samozřejmostí bylo sborové zpívání textů skupiny a hromadný křik po každém Vojtově zvolání Praha. Fanoušci také dostali šanci protáhnou svá ztuhlá těla při lekci aerobiku. Mimo to se jednu chvilku v SaSaZu neslo chorálové „Karle, děkujem“, kterým členové skupiny zdravili Karla Gotta a uvedli tak svou předělávku Včelky Máji.

Pochvalu si zaslouží i rearanže písniček, které vznikly při přípravě na Red Bull Soundclash -country předělávka Slunce v duši a nebo reggae Andělská dívka. Kromě samotné kapely se na pódiu ještě vystřídala tříčlenná dechová sekce Telepathy T-horns a dva členové doprovodného teamu kapely.

Rozhodně se ale vyplatilo neodcházet s posledními tóny hlavní části koncertu. Celá kapela se totiž předvedla i při závěrečném čísle, kdy na plastové trubky, tedy oni sami je nazývají intergalaktickými trubicemi, odehrála ústřední melodii z filmu Mission Impossible.

Musím uznat, že mě kluci velmi mile překvapili. Bylo na nich vidět, že si vystoupení opravdu užívají. Sice jsem domů dorazila s několika modřinami v oblasti žeber, ale s dobrou náladou a úsměvem na rtech. Jejich písničky si normálně nepouštím, ale koncert byl opravdu vydařený.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: NIGHTWORK

Čtvrtek 8. 12. 2011
Vystupují:
Nightwork
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
marman
08. 12. 2011 | 16:31:41
+0 | -0

Ne ne a ještě jednou ne

Snad jako parodie na Silvestr, ale jinak je Nightwork ukázka kvality české popové scény a vkusu posluchačů. Ještě že tohle jde skoro mimo mě, i když se tomu byhnout v podstatě vlastně nedá viz dokonalý mediální marketing této skupiny, kdy na vás ze všech stran blikají obličeje členů kapely a všude jsou slyšet jejich melodie např. v televizní reklamě.
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika