Tata Bojs a Midi Lidi na benefičním koncertu

Tata Bojs a Midi Lidi na benefičním koncertu

11. 12. 2011  |  Autor: Misha  |  Komentáře (0)
V Paláci Akropolis proběhl speciální akustický koncert hanspaulských Tata Bojs. Akce, na které zahráli i stále oblíbenější brněnští Midi Lidi, byla prvním benefičním koncertem pro rozvoj činnosti nezávislých nekomerčních galerií a uskutečnila se s podporou České spořitelny.
Po úspěšné tour Ležatá osmička se pražská formace Tata Bojs představila v Akropoli akustickým koncertem. Koncert začal vystoupením Tata Bojs krátce před osmou hodinou předělávkou Personal Jesus od Depeche Mode aneb Tleskáme častejs s upraveným textem, který Milan Cajs částečně četl z papíru položeného na zemi, protože jak sám řekl, dopsal jej den předem a nestihl se jej naučit. Poté zazněly některé skladby z již osmého alba Ležatá osmička, jako například Filmařská, 2031, Homo demo nebo Usínací. Ale Tata Bojs nezapomněli ani na svoje největší hity jako například: Attention aux hommes!, Elišce, Skovka, Tanečnice nebo Šťastnější. Zajímavé na celém vystoupení byla skutečnost, že Mardoša po celou dobu koncertu seděl na židli. Tedy seděl, měl co dělat, aby chvilku vydržel v klidu a bylo na něm opravdu vidět, že by nejraději vyskočil a začal „řádit“ na podiu tak, jak je jeho zvykem. Ale i tak na židli předváděl neuvěřitelné kreace. V závěru vystoupení Milan Cajs ještě připomněl, proč se pořádala tato benefice, a upozornil na galerii na náplavce pod Rašínovým nábřežím, která opravdu stojí za návštěvu.

tata bojs

Druhým vystoupením večera byla česká electro undergroundová kapela Midi Lidi, jejichž songy můžete znát, například z filmu Protektor. Sestava Midi Lidi vystoupila bez své zpěvačky Markéty a své vystoupení začala písničkou Rád vařím. Poté následovaly další starší songy, ale i ty z jejich poslední, třetí studiové desky Operace Kindigo!

Blikající barvičky, formující se na projekčním plátnu do geometrických útvarů, mohly nejednomu návštěvníkovi přetvořit očička v rozjasněné hvězdičky a přivodit téměř epileptický záchvat, ale naštěstí se nikomu nic nestalo…možná také proto, že spíše než na blikající pozadí, jsme se všichni dívali na „tančícího“ zpěváka Petra Marka. Co se týče zvukové stránky, je to vlastně stále na jedno brdo, koncert ale pobavil zaručeně. Už jen třeba nacvičenými strojenými pohyby.

Musím uznat, že večer spojení akusticky hrajících Tata Bojs a Midi Lidí bylo zajímavým projektem. Účastí na této akci jsme prožili nejen kvalitní kulturní zážitek, ale zároveň podpořili rozvoj činnosti nezávislých nekomerčních galerií, jelikož se jednalo o benefiční koncert. Takže spojení zábavy a užitku bylo zaručeno!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TATA BOJS, MIDI LIDI

Čtvrtek 8. 12. 2011
Vstup: 280,- / 320,-
Vystupují:
tata bojs – akustický koncert, midi lidi
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika