Local Heroes: Jsme lepší dvojka než ty ostatní

Local Heroes: Jsme lepší dvojka než ty ostatní

12. 12. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Na páteční Break4Beats s Jennou G na Flédě vystoupí i duo Local Heroes, jedni z tahounů české drumandbassové scény před oponou, ale i za ní. V následujícím rozhovoru nám dvojice prozradila spoustu informací (nejen) ze svého hudebního života.
Ahoj Lukáši, naposledy jsme se viděli v létě na Lebedě. Jak se máš a co je u vás nového?
Ahoj Vojto, na Lebedě jsi byl stručný, rád Ti to tedy oplatím: Momentálně sedím a vstřebávám drtivou porážku celku HC Bílovec, který dnes, se mnou v bráně, prohrál 11:1 s týmem HC Kozel Těškovice. Dlouho nás tak nikdo nerozsekal… Local Heroes dobrý, před náma je B4B, Drumstyle, NZP 30, STRA!008 a Vánoce…

Jak projekt Local Heroes vznikl a jak dlouho takto vlastně vystupujete?
Seznámili jsme se v roce 2003, do té doby jsem Pecika znal jako týpka, co má pokérované ruce a občas prošel kolem našeho domu. V tom samém roce jsme spolu začali hrát, doteď je to nezávazně závazný vztah – to se nám na tom líbí nejvíce.

Jak bys popsal vaše společná vystoupení, co je na nich ojedinělého? Přeci jen DJs u nás vystupují spíš sólo.
My jsme lepší dvojka než ostatní dvojky, lépe řečeno: „to nejlepší, co ve dvojkové skupině najdeš“. Použiju sousloví jednoho brněnského promotéra: „dobrá hudba“

local heroes

Daří se Vám i jako producentům, máte za sebou digitální release na labelu Deafmuted rec. Nicméně ten už vyšel před nějakou dobou, co něco nového?

Na seznam producentů, kterým se daří — buďme objektivní — tam teď nepatříme. Ale v dílně právě zraje plejáda polotovarů, která už brzy vykoukne a zasmrdí jako poctivý Hermadur.

Stojíš i za projektem WKC TV, ve kterém máš na starost prakticky vše (režii, kameru, moderování...). Mohl bys ho blíže představit i těm neznalým?
WKC TV je v této chvíli zastřešující trademark TV kanálu, který zatím postupně a skrytě bují na fóru WKC. Vlajkovou loďkou je Ky Obraz, který se svým kapitánem krouží kolem zajímavých tváří a jmen a servíruje je jako nepravidelný magazín ke kávě. Zbytek je na dlouhé, nudné povídání o řemeslné práci, kterou brzy vzdává většina lidí. Když mírně předešlu, co se v tuhle chvíli řeší - na obzoru je zajímavá cesta, která by měla celý tento projekt nakopnout více.

Další z tvých nepřehlédnutelných aktivit je členství/řízení bookingu OMC Artist Agency. Jaký je váš hlavní cíl? A myslíš, že má podobná platforma na naší malé scéně smysl?
Jakákoliv aktivita, která supportuje a dává určité zázemí lidem, kteří jsou šikovní a makají, má stopro smysl. Pár dní zpět nám přišel balík z Triple Vision se šesti vinyly od Qo, kterému teď vyšel track na Disturbed rec. Koupili jsme je, protože máme radost, že se něco takového podařilo. Podobný přístup s Boltonem aplikujeme u všech ostatních členů. K tomu všemu nonstop přemýšlíme, jak posunout náš i jejich zadek dopředu.

Z výše uvedeného vyplývá, že se rozhodně nenudíš (a to jsem ještě nezmínil váš podcast STRA!). Jak to vlastně všechno stíháš? Jestli ti zbude nějaký volný čas, jak ho trávíš?
Jedu, dokud to jde. Je to nepraktická, život komplikující vlastnost.

Povídáme si u příležitosti vystoupení Local Heroes na party Break4Beats, kde zahrajete vedle Jenny G, Artificial Intelligence nebo Brazilce XRS. Kdo je ti z vyjmenované trojice nejbližší?
Jenna je královna, ale celá sestava je super, těšíme se.

Kotlyk (Pohon.cz)

Dodal: Ivo Pezlar, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BREAK4BEATS WITH JENNA G & A.I.

Pátek 16. 12. 2011
Vstup: 180/220
Vystupují:
Jenna G & A.I. (UK), XRS (BRA), No Money, Sayko, Local Heroes, Musicant Breakmatch stage: Mystique, Yak, Marcco, Kotlyk
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

14. 12. 2011 | 18:32:15
+0 | -0

Luxus..

Moc se těším. Slyšela jsem kluky na žiwo a moc super.
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika