U.K. Subs a TV Smith se řítí do Prahy

U.K. Subs a TV Smith se řítí do Prahy

13. 12. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Je to k nevíře, ale rok 2010 nakousnul pátou dekádu existence punkových velikánů U.K.Subs. Vznikli inspirovaní kapelou The Damned - dnes žijící legenda Charlie Harper založil the Subs na troskách své staré R&B kapely The Marauders koncem roku 1976.
Začínali jako The Subversives, pak jméno zkrátili na The Subs a nakonec na U.K.Subs, s prvním jménem podle singlu Sex Pistols Anarchy In The U.K.

V říjnu 1977 se k Charliemu přidal Garratt na kytaru a dvojice Harper/Garratt pak vytvořila klasické songy kapely. V letech 1977 a 1978 kapela hrála po Londýně, kde se dalo, včetně klubu Roxy. Tehdy si vytvořili oddané a početné publikum. První nahrávkou se stalo Farewell To The Roxy LP.

John Peel byl jimi nadšen a navrhl jim financování jejich prvního singlu. City Records vydali C.I.D, v září 1978 a skladba se hned stala obrovským indie hitem. V následujících letech se stali konzistentní a úspěšnou kapelou s celou řadou skvělých písniček: 1979-81 (Stranglehold, Tomorrows Girls, She's Not There, Warhead, Teenage, Party In Paris and Keep On Running). Dvě alba U.K. Subs se dostala do Top 10 v Británii (Brand New Age a Crash Course) a dodnes neúnavně koncertují.

V roce 2010 vydali album 'W'. Steve Lamacq a jeho BBC 6music show udělila U.K. Subs ocenění Nejrespektovanějších punkových ikon a první cenu v 2010 Punk World Cup.

V roce 2011 vychází netrpělivě očekávané album WORK IN PROGRESS na labelu Captain Oi! Records. Hudební kritika nešetří chválou!

Jako staré víno - U.K.Subs s věkem zrají a získávají na kvalitě.


TV Smith se proslavil v první vlně britského punk rocku jako zpěvák a autor písniček kapely Adverts, kteří po sérii vystoupení v klubu Roxy v Londýně v roce 1977 dosáhli kultovního úspěchu s písničkou u labelu Stiff Records "One Chord Wonders." Jejich další pecka "Gary Gilmore's Eyes" je vynesla do anglických hitparád.

Následoval další singl "Not Time To Be 21", který také bodoval v žebříčcích a kapela strávila zbytek roku na turné, včetně vystoupení s další punkovou veličinou The Damned a Iggy Popem. Debutové album z roku 1978, "Crossing the Red Sea with the Adverts" se v týdnu svého vydání dostalo do hitparád a je dnes již považováno za klasiku té doby.

The Adverts vydali další album "Cast Of Thousands," které vyšlo před jejich rozpadem v roce 1979. Kritika tehdy desku nemilosrdně popravila, ale o mnoho let později časopis Mojo obdivně popisuje album jako "dávno ztracené punkové album, které se vyrovná 'London Calling" od The Clash".

TV se pak vydal na šňůru s TV Smith's Explorers, kteří zabodovali se singlem "Tomahawk Cruise." Když se kapela rozpadla, strávil nějakou dobu mimo veřejné hudební dění a koncertování - psal a skládal, mimo jiné skladbu "Lord's Prayer" pro Lords Of The New Church. Naživo začal opět vystupovat koncem osmdesátých let se svou kapelou Cheap, než se úplně osamostatnil v roce 1992 a vydal akustickou desku "March of the Giants" na labelu Cooking Vinyl.

V devadesátých letech TV neúnavně kopncertoval po Evropě a vydal další dvě sólová alba - v roce 1995 "Immortal Rich" - to vyšlo ve Státech na značce, kterou vlastní jeho dlouholetý fanoušek Henry Rollins - a v roce 1999 "Generation Y." V roce 2001 mu jako doprovodná kapela zahráli Die Toten Hosen na albu "Useless," na kterém v nové podobě zazněly skladby jeho kariéry a které se stalo jeho nejprodávanější deskou od dob The Adverts.

V roce 2002 vyšla na internetu skladba "Not In My Name" , která reagovala na invazi do Iráku a kterou si stáhlo 7 000 uživatelů. TV nadále vydává desky - "Not A Bad Day" (2003) a "Misinformation Overload" (2006).

V roce 2007, v roce 30. výročí založení The Adverts, sestavil TV kapelu The Bored Teenagers a na vyprodaném koncertě v klubu 100 v Londýně zahráli "Crossing The Red Sea With The Adverts". Záznam vyšel na CD a DVD.

V současnosti je TV na turné a získává další fanoušky. Hraje stovku koncertů každý rok v různých zemích - USA, Austráli, Německu, Švýcarsku, Španělsku, Itálii, Norsku, Finsku,Polsku, České republice a samozřejmě v Británii, kde hrál před Dead Men Walking a Toy Dolls. Z koncertních turné vydal dvě knihy zápisků a vzpomínek Arima: Volume One,"Getting There," a Volume Two, "How To Feel Human."

UK Subs a TV Smith to rozjedou v Lucerna Music Baru. Do Prahy se přihrnou jak velká voda 21.února 2012 od 20:00.

www.uksubs.co.uk
www.tvsmith.com

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: U.K. SUBS, TV SMITH

Úterý 21. 2. 2012
Vstup: 300/350
Vystupují:
U.K. Subs, TV Smith
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika