X-massacre – jedna z nej domácích akcí roku

X-massacre – jedna z nej domácích akcí roku

18. 12. 2011  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
O tom, že poslední víkend před Vánocemi vyrazím do pražské Kolbenovy haly na další vydání X-massacre, jsem věděl už několik týdnů. Headlinery letošního dílu byli totiž djs Tieum a Micropoint a já jsem očekával přeplněnou halu a pořádný příděl hardcoru.
Tak pěkně po pořádku. Je pátek 16. prosince a v pražské tovární hale Kolbence se začíná psát další dějství akce s názvem X-massacre. Ti, kdo dorazili na tuto party nebyli snad zklamaní. Při příchodu po 23. hodině byla hala poměrně naplněna, přesně tak jak jsem očekával. Po bezproblémovém vstupu (pro příště bych možná doporučil důslednější ochranku) následovalo první a asi i jediné zklamání z večera - plná šatna.

V prostorách se nacházely 3 stage - DnB, Tribal a Hard. Na každé byla přichystaná ohromující zvuková aparatura. Nechyběly speciální dekorace a performance. Halu prozatím skromně osvěcoval velice výkonný světelný park. Pomalu, ale jistě se rozblikávaly lasery společně se stroboskopy a za dj pultem na Hard stage stál Nout Heretik.

Uplynulo pěkných pár minut, odeznělo poměrně dost kvalitních beatů, stihl jsem projít všechny stage a zakotvil po zbytek večera na hlavní Hard stage. Zrovna zde docházelo k dalšímu střídání a za mixpult nastoupili Radium a Al Core s kytarovým doprovodem a zpěvákem neboli Micropoint live in concert. Ti předvedli vcelku zajímavou show doplněnou o zajímavé performance. Kvalitně tak připravili pozici pro „mého“ headlinera večera Matthieua Tieum.



Ovšem v průběhu večera došlo ke změně v line-upu a jako další v pořadí vystoupili francouzští mazáci z Karnage crew. Klukům to šlapalo pěkně, ale bunda kolem pasu mě čím dál tím víc otravovala a tak jsem opět vyrazil zkusit uklidit bundu do šatny. Bohužel opět neúspěšně. Trn z paty mi nakonec vytrhl jeden z pořadatelů. A pak už mi nic nebránilo si pořádně vychutnat party. Čas se pomalu ale jistě přiblížil ke čtvrté hodině ranní, což neznamenalo nic jiného než další střídání.

Ano, došlok tomu okamžiku, na který jsem s přáteli čekal. Nastoupil Belgičan Matthieu Tieum a začala hodina a půl neřízené zábavy. Tieum předvedl to nejlepší, co mohl. Nejeden nadšenec tohoto stylu byl bezesporu potěšen. Z tracků, které zazněly vzpomenu Angerfist and Tieum - Just Know a Shitty Rave Track, Tieum – Speaker a výtečný The Punisher - Fuck up the party (Tieum Remix). Atmosféra při tomto setu se podobala té, na kterou jsem zvyklý ze zahraničí. Samotný Matthieu toto vystoupení hodnotil velmi pozitivně. Rozhodně si jeho set nenechám ujít příští rok na Masters of Hardcore - The Vortex of Vengeance.

Tieuma po stanoveném čase vystřídalo domácí producentské duo Hungry Beats. Chlapci přivezli opět pár věcí ze své produkce, které jako vždy výborně zafungovaly. Inu komu čest tomu čest. Více jak šest hodin uteklo jako nic a mně nezbylo nic jiného (bohužel z pracovních důvodů), než odejít domů.

Po hudební stránce se letošní vydání akce X-massacre proměnilo v zážitek, na který se jen tak nezapomíná. Jediné, co kazilo dobrý pocit z tak vynikající party je zjištění, že české publikum je prozatím stále bezohledné. Dvakrát jsem byl svědkem kolapsu jednoho z partypeople a dvakrát jsem běžel pro záchranáře. Nikoho jiného z přihlížejících incidentu to nenapadlo...

Dále bych vyjádřil velký dík organizátorům, že k nám taková jména vozí.


Už teď se někteří z vás mohou těšit na další akci pod společnou taktovkou Defekt, Neurosys, Swamp a T2B soundsystems. Winter Conspiracy vol.5 proběhne 20. ledna na pražském výstavišti v Holešovicích v Křižíkových pavilonech kde mimo jiné vystoupí i účastníci loňského X-massacre - italští The Sickest Squad live.

Ještě letos pak proběhne v pražském klubu Touster Spitfire 2. Těšit se můžete na hardstyle a hardcore beaty od djs  ManyCruz, MileStorm, Darkwatcher, Enhancer a rezidenta Toshy. Kdyžtak se uvidíme tam!


INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

X-MASSACRE 2011

Pátek 16. 12. 2011
Vstup: 250/300
Vystupují:
MICROPOINT live concert (Radium + Al Core + live guitar & singer, FR) DJ TIEUM (BE) Nout HERETIK (FR) Karnage crew (FR) Mat Weasel vs Keygen Kaotic live (FR) Hungry Beats (CZ) Luxor & Defekt DJs Second STAGE: X-Tech OKUPE live (FR) Neurokontrol aka N´KO ASTROFONIK live (FR) Keja vs Kan10 MACKITEK live (FR) MSD live (FR) Mimaniac live (FR) MikkiM live ( CZ) Cabaret & Luxor DJs Third STAGE: COUNTERSTRIKE Akira X-Morph Pixie & Wash & Technical Rich Mini & Lexa Eska Substance-D project
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika