M83 přivezou novou desku a Porcelain Raft

M83 přivezou novou desku a Porcelain Raft

03. 01. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už předjezdec M83 navodí krásnou, melancholickou atmosféru březnové Conference. Italský producent Mauro Remiddi vystupující pod uměleckým jménem Porcelain Raft představí debutové album Strange Weekend, které vyjde koncem ledna. S Anthony Gonzalezem aka M83 jede celé jeho světové turné.
Nejvěrněji tvrobu Porcelain Raft popsal hudební server Spaceboss.net. Podle něj Mauro Remiddi produkuje nostalgickou, zaechovanou elektroniku se spoustou vokálů, která je momentálně "in". Italský producent má tu zvláštní moc posluchače zahltit objímající atmosférou.



Přestože Porcelain Raft debutové album teprve čeká, má za sebou už poměrně zajímavou tvorbu. Na labelu Brikabrak pod svým jménem vydává singly od roku 2008 a jako Porcelain Raft vydal letos dvě EP na značce Acéphale. „Je vlastně legrační tvrdit, že vydáváme jeho debut, protože v mnoha ohledech, je to jeho 156. deska,“ stojí na webu vydavatelství Secretly Canadian, které album Strange Weekend pošle do světa.

Mauro Remiddi má za sebou hraní a skládání po celém světě. Cestoval s berlínským cirkusem, hrál na klavír na Broadwayi, studoval severokorejskou tradiční hudbu. De facto 27 let cestuje od Říma po New York nebo Londýn a nechává po sobě kufry plné nahraných kazet, minidisků a CD. Remiddi žije životy třech hudebníků současně.

Album, které vydává pod jménem Porcelain Raft, je zhudebněním polaroidových fotek z jeho cest. Tento katalog poznámek a vzpomínek umístil někam mezi M83 a Beach House. Atmosférou nabytá elektronika okořeněná Remiddiho záhadným zpěvem. Hudba zvláštně divná, že působí jako syntetizátory převyprávěný sen.

Celý letošní rok Porcelain Raft stráví na cestách s M83. Turné začíná 17. ledna v anglickém Bristolu, přes několik dalších měst ve Velké Británii se přenese do Skandinávie, poté do 4. března do Prahy, Německa a závěr roku hudebníci stráví na Pyrenejském poloostrově.

Poslechněte si Porcelain Raft na jeho www.myspace.com/porcelainraft

Vstupenky na Conference s M83 a Porcelain Raft v Lucerna Music Baru koupíte v sítích Ticketpro a Ticketportal a na pokladně Lucerna Music Baru.

Pro další informace a soutěže o vstupenky sledujte www.facebook.com/cnfrnc nebo www.cnfrnc.cz

Dodal: Pavel Eichler, Barometr
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE

Neděle 4. 3. 2012
Vystupují:
M83 (FR), Porcelain Raft (USA), dj Cubik
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika