Fresh Film Fest zve k přihlášení filmů

Fresh Film Fest zve k přihlášení filmů

09. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Fresh Film Fest zve všechny studenty filmových i jiných škol k aktivní účasti na 3. ročníku, který se bude konat od 30. srpna do 3. září.
K účasti na festivalu mohou být přihlášeny studentské snímky všech druhů - hrané, dokumentární i animované, podobně jako rozličné nové audiovizuální formy. Na interntových stránkach festivalu freshfilmfest.net, najdete přihlášku ve formátu PDF. Vyplněnou přihlášku je možno odeslat na faxové číslo 222 521 179 nebo spolu s DVD či VHS verzí snímku, určenou pro předvýběr filmů, přímo na pražskou adresu festivalu do 30.4. 2006: Fresh Film Fest, U Zvonařky 14, 120 00 Praha 2, Česká republika.

Do 30. 4. je zároveň třeba dodat také veškeré požadované materiály (fotografie, dialogová listina) a to buď na stejnou adresu nebo na e-mail: materials@freshfilmfest.net

Do soutěžních sekcí festivalu mohou být přijaty pouze filmy vyrobené po 1. lednu 2005 a filmy, které nepřesahují délkou 40 minut (hrané a dokumentární snímky) či 25 minut (animované snímky a nové audiovizuální formy). Snímky přesahující zmíněnou délku nebo snímky starší roku 2005 mohou být přesto vybrány v rámci některé z nesoutěžních sekcí festivalu. Veškeré další informace, týkající se pravidel soutěže, jsou obsaženy ve festivalovém statutu, jenž lze stáhnout na www.freshfilmfest.net. Více informací může zjistit na www.freshfilmfest.net nebo na program@freshfilmfest.net .

----------------

Mezinárodní studentský filmový festival Fresh Film Fest navazuje na tradici studentských festivalů CILECT RIFE, pořádaných v sedmdesátých a osmdesátých letech jako bienále (střídaje se s MFF Karlovy Vary). V průběhu devadesátých let, kdy se karlovarský MFF začal konat každoročně, přežívala přehlídka světových studentských filmů pouze v podobě jedné z vedlejších sekcí velkého festivalu. Ke znovuobnovení autonomity studentského festivalu došlo před třemi lety: právě tehdy několik studentů FAMU, ale i dalších vysokých uměleckých škol odpojilo (s výraznou pomocí děkana FAMU Michala Breganta a zástupců prestižní mezinárodní organizace studentských filmových škol CILECT) studentskou sekci od velkého karlovarského festivalu a založilo Fresh Film Fest. Jejich snahou bylo zejména zvýraznit studentskou filmovou tvorbu, ať už českou, nebo zahraniční, a zároveň demonstrovat vlastní představy o tváři filmového umění. Od té doby festival ve svých soutěžních sekcích všemožně usiluje o podporu i prezentaci nekompromisní, autorské, ryze umělecké tvorby; paralelně s tím však neváhá upozorňovat na ty produkty zábavního průmyslu či popkultury, které v sobě nesou inspirativní, životaschopnou i provokativní energii. Od doby svého založení je festival Fresh Film Fest největší přehlídkou studentské tvorby v zemi, v jeho průběhu bylo uvedeno na 233 snímků z 30 zemí a zastoupeny byly nejdůležitější filmové školy (FEMIS Paris, DFFB Berlin, PWSFTViT Lodz, NYU New York, UCLA Los Angeles). Festival zároveň pořádá několik nestudentských přehlídek celovečerních filmů, poct a retrospektiv, celý běh setkání se známými a renomovanými tvůrci a také několik tvůrčích i prakticky zaměřených dílen.

Neoddělitelnou součástí festivalu, jehož hlavním smyslem je všeobecná oslava nezávislého studentského ducha, je celá řada doprovodných akcí a hudebních koncertů (v roce 2005 to byly skupiny Clou, PSH, Tata Bojs, Ohm Square).

Patronem festivalu je Norbert Auerbach.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika