Narozeninová party dje Trávy v Roxy

Narozeninová party dje Trávy v Roxy

18. 01. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tradiční oslava narozenin služebně nejstaršího rezidenta klubu Roxy, dje Trávy letos připadla na pátek 27. ledna. Jak už se stalo dobrým zvykem i letos si ikona domácího djingu pozvala do svého \"domovského\" klubu zajímavé hosty, kteří jsou stejně jako sám Tráva garancí toho, že se všichni gratulanti mohou těšit na výživný mejdan tepající v rytmu house, tech house, dubu a minimalu.
Vedle čtveřice DJs Tráva, Loutka, Raidem a Detong, který bude mít pod palcem chill out, je navíc v plánu také křest Trávova nového singlu Lizard, který spáchal s Ristem Sokolovskim.

K elektronické muzice se Tráva dostal ještě před rokem 1990, kdy pro něj byla v určitém smyslu další odnoží oblíbeného punku. Do podstaty rave a acid akcí pak více pronikl během svého pobytu v Západním Berlíně, kde byl častým hostem většiny parties, které se tam tehdy konaly. Po návratu do Čech si s přáteli otevřel klub Kotelna, kde nemohlo hrát prim nic jiného než Trávův oblíbený punk. Ostatně punkový přístup k věci je pro Trávu charakteristický dodnes.



Své první zkušenosti za gramci začal sbírat někdy v roce 1994 prý právě v ROXY. Profi kariéru DJe pak nastartoval v roce 1995 coby rezident v dnes již legendárním klubu Bunkr. O rok později se pak natrvalo usazuje v ROXY, kde je od začátku rezidentem kultovní noci SHAKE, kterou rozjel společně ser svým dlouholetým parťákem a hostem své narozeninové oslavy a zakladatel českého house DJem Loutkou.

Kromě SHAKE, která byla v roce 1999 vyhlášena jako nejúspěšnější klubová noc v Čechách, mohou návštěvníci ROXY znát Trávu také z celé řady dalších pravidelných parties. Z těch "rannějších" určitě stojí za zmínku MIX (v roce 2000 vyhodnocena jako nej párty roku), z novějších pak třeba Modern Primitives nebo Bublinky.

dj tráva

Tráva, vlastním jménem Petr Votava, který si zahrál po boku takových jmen jako Armand Van Helden, Carl Cox, Dave Angel, Fat Boy Slim, Chemical Brothers, Jeff Mills, Josh Wink, Laurent Garnier, Massive Attack nebo Prodigy, ale nesbíral ceny jen za své parties. Oceněn byl několikrát také jako DJ roku. V roce 1999 mu tuto poctu přisoudily magazíny Tripmag, Bassline a Rock Report, o rok později znovu bodoval v Tripmagu a Reportu, který ho jako DJe roku ocenil i v roce 2002, kdy mu titul DJe roku udělil také slovenský časopis Bajkonur.

Zapomínat bychom ale neměli ani na Trávu coby producenta. Mezi jeho zásadní zářezy v této kategorii určitě patří track Close To your Heart, který vyšel na světoznámé kompilaci Café Del Mar a samozřejmě také projekt Significant Other. s nímž v roce 2001 vydal velmi dobře přijaté album Mongo.Lové, kde se mezi hosty objevila mj. Charlie One z Ohm Square.



Co se týče aktuální Trávovi tvorby, můžete jí prubnout na loňském albu Alive the City (vyšlo na Trávově vlastním labelu Lex Records) a především pak 27. ledna na narozeninové oslavě v ROXY. Právě zde totiž Tráva slavnostně pokřtí singl Lizard, který natočil společně s Ristem Sokolovskim, jenž je znám nejen coby renomovaný režisér řady klipů (mj. Kapitán Láska, Niceland nebo The Chancers) ale také jako muzikant například z projektu Over3 nebo z live bandu Kapitána Lásky, kde hraje na basu.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRÁVA – BIRTHDAY PARTY

Pátek 27. 1. 2012
Vstup: do 23:00 za 100 czk, od 23:00 za 150 czk
Vystupují:
Tráva Special guests: Loutka & Raidem Chill Out: Detong
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika