Late Night Acoustic Chill Out Showcase podruhé

Late Night Acoustic Chill Out Showcase podruhé

05. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Chcete si užít koncerty zajímavých jmen a mít je doslova na dosah ruky v unikátním komorním prostředí, které nemá daleko k pohodlí vlastního obýváku? Pak dorazte na další díl nového koncertního projektu Roxy Late Night Acoustic Chill Out Showcase!
Po Zdeňku Bínovi s Janem Urbancem, kteří projekt odstartovali v prosinci, se tentokrát v útulném ROXY Chill Outu představí 28. února britské duo Mark Mulholland a Craig Ward (ex-dEUS). Krom téhle dvojky zkušených hudebních matadorů se navíc můžete těšit také na nový projekt Calm Season Terezie Kovalové (Vladivojna La Chia, Forma, ex-Republic Of Two) a Adama Vopičky (The Prostitutes, ex-Fake Tapes).

Únorové vydání ROXY Late Night Acoustic bude patřit duu zkušených muzikantů, kteří během své kariéry hrají nebo hráli v celé řadě zajímavých projektů a jejichž záběr jde od folku až po experimentální rock. Mark Mulholland a Craig Ward společně tvoří už od teenagerských let a - jak sami říkají - po svém navazují na Britskou folkovou tradici reprezentovanou jmény jako Davey Graham nebo Bernt Jansch.



Jak již bylo naznačeno, oba muzikanti jsou také aktivní i v dalších projektech. Mark Mulholland má na svém kontě dvě sólová alba (The Devil on the Stairs /2008/ a The Cactus and the Dragon /2011/), ale znát ho můžete také coby člena skotsko-francouzsko-německé formace Two Dollar Bash, s níž vydal čtyři alba. Zároveň je bývalým členem kapel Impure Thoughts a The Oul' Bogwarriors a nahrával také například s Nikki Sudden či Captain Sensible.

Markův letitý kamarád Craig Ward bude domácímu publiku nejznámější asi ze svého dlouholetého působení v ČR hodně oblíbené belgické indie-rockové kapele dEUS, s níž hrál během let 1995 až 2004 a podílel se na albech In a Bar, Under the Sea (1996) a The Ideal Crash (1999). Krom toho je rovněž zakládajícím členem velebené kapely The Love Substitutes a formace True Bypass. Znát ho můžete také jako producenta, když se mimo jiné podílel společně s renomovaným Stevem Albinim na albu The Frames For the Birds (2001).

Vzhledem k rozpětí obou muzikantů, je tedy nadmíru jasné, že jejich akustický koncert 28. února v Chill Outu ROXY slibuje zajímavý zážitek plný žánrových přesahů i skvělých instrumentálních výkonů.

Před koncertem hlavních hvězd večera se navíc těšte také na zajímavý support v podání čerstvého jména na tuzemské scéně, dua Calm Season. Tento projekt tvoří Adam „Piaf“ Vopička (The Prostitutes, ex-Fake Tapes) a Terezie Kovalová (Vladivojna la Chia, Forma, ex-Republic Of Two).

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ROXY LATE NIGHT ACOUSTIC CHILL OUT SHOWCASE

Úterý 28. 2. 2012
Vstup: 120/180
Vystupují:
Mark Mulholland & Craig Ward
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika