Da Moon: Nechám vás odletět na měsíc

Da Moon: Nechám vás odletět na měsíc

14. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Únorový díl Minimal People se jako první musí obejít bez rezidentky Sonji. Přesto je připraven silný line-up v čele s plzeňským Da Moonem. Jeho sety jste již mohli slyšet v mnoha českých klubech i na festivalech. V zahraničí vystoupil kromě Slovenska i v londýnských klubech Factory a The Whitehouse. Rozhovor s ním najdete v článku.
Ahoj Martine. Jsem moc rád, že jsi přijal pozvání na Minimal People. Jak se ti vede?
Ahoj. Je mi ctí na Minimal People vystoupit a děkuji za pozvání. Mám za sebou pár dní zasloužilého relaxu a odpočinku, tak se mám parádně.

Patříš mezi Djskou chloubu města Plzeň. Řekni nám něco o scéně v tvém městě.
To je asi trochu nadsazené, ale děkuji. Tak pokud vynechám to, že je to především město dobrého piva a fotbalu, tak je třeba říci, že scéna zde byla vždy tak trochu boj. Město je spíše rockové a diskotékové. Scéna v našem městě, tak i všude jinde, prochází dle mého názoru jistou krizí. Kluby ve městě Plzeň a ani promotéři nedokáží, až na výjimky, nabídnout lidem kvalitu a aktuální zvuk. Je smutné, že nejplnější podniky jsou ty, kde se hraje muzika, která byla na výši za dob hlubokého totalismu. Ale je to dané tím, že dnešní generace ve většině případech nemá ani zdání, že lze poslouchat i jiný zvuk, tím pádem nemá ani potřebu ho hledat. Jde omezeným směrem, který jim předepisují média. Plzeň mi umožnila zrealizovat nesčetně mnoho parties a do budoucna zde plánuji další a za to jsem jí velmi vděčný. Je jen třeba vydržet jít svým směrem, dělat vše kvalitně, nabídnout lidem zvuk, který je nadchne, a doufat, že se tím podaří oslovit další a další clubbery – nejen v Plzni.

da moon

Co je momentálně tvým oblíbeným elektronickým směrem?
Odjakživa jsem hrál house na všechny možné variace, a tak tomu je i v dnešní době. Nerad škatulkuji, proto v mých setech zazní jak nu disco tak třeba i techno. Mám rád sety, které mají vývoj, hloubku a určitý příběh. Záleží i na místě, času a dalších aspektech, podle kterých se mění zvuk, který hraji. Ale určitě se nebojím začít rozjetou party deep trackem, dopřát lidem relaxaci a vzápětí je nechat odletět až na Měsíc.

Máš nějaké vzory?
Nikdy jsem moc vzory neměl. Spíše se inspiruji celkově okolím – a to doslova vším. Např. i obyčejnou túrou v přírodě nebo pak samozřejmě dobrou párty, kde mě někdo inspiruje vlastní originalitou. Inspirace je skoro na každým kroku a když je člověk vnitřně spokojený, pak jde vše lépe.

Proč sis vlastně jako DJ začal říkat Da Moon?
Za tím se skrývá pěkný večer a obrovský úplněk na jedné vyhlídce. Více je asi jasné. A tehdy mě to napadlo. Také jsem ve znamení, které je měsícem ovlivněno, ale to jsem zjistil asi až po šesti letech hraní.

V Praze hraješ docela často. Co si myslíš o scéně v našem hlavním městě.
Nejen Praha, ale i Brno jsou města, ve kterých se opravdu něco děje a mají co nabídnout. A to nejen na elektronické scéně, ale i v hudebních a uměleckých odvětvích. Miluji Prahu, ale stejně tak i Brno, Olomouc a další města, i když každé svým specifickým způsobem. Vždy je to hlavně o lidech, pro které hraji.

Když se podíváme trochu na zahraničí, například na Německo, tak vidíme kvalitativní kontrast scény gigantických rozměrů. Myslíš, že je možné, podobný žár v minimalových stylech a tech-housu probudit i v českých party-people?

Jsme malá země s malým trhem, oproti Německu a dalším zemím, ale věřím, že se s tím dá pracovat a vytvořit slušné podhoubí. Je třeba ale na tom tvrdě pracovat, dělat kvalitní parties, tlačit muziku do médií a především expandovat českou produkci do zahraničí.

Co si ty vlastně myslíš o českých party-people?
Umí se bavit a mám je rád.

Popiš mi svoje první hraní a také svoje nejlepší hraní v tvém životě. Jaké byly pocity?
7 prvních vinylů, bar Panther, klepající se ruce i přenosky, ale bylo to tam. Nejlepší hraní v životě je každé, kdy je vložená energie do lidí opětována.

Co nějaké vtipné a peprné historky z hraní?
Výborný byl jeden Summer of Love, kdy německé party holky po mně a Soundjetovi chtěly autogram a snažily se udělat cokoli i obejít security, aby ho měly. Připomínalo mi to koncert nějaké klučičí kapely. Peprná jsou pak hraní, kdy lidé chtějí zahrát něco na přání.

Co plánuješ 17. února v klubu Touster předvést?
Nikdy moc neplánuji, ale pokud to vyjde, tak se těšte na hudební zážitek a parádní mejdan.

Minimal People mají za sebou šest velmi povedených akcí. Klub je díl od dílu plnější, graduje to. Co si myslíš o konceptu party?

Jsem rád za každou akci, která má svoji tvář, líbí se mi, ale stále je co budovat. Každopádně jen tak dál!

Nějaký vzkaz pro partypeople?
Vnímejte hudbu a bavte se jí, pak bude pro vás party teprve tím pravým! A mějte se rádi, nejen na party...

Facebook event


Dodal: Karel Pražák alias Monty, Minimal People
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MINIMAL PEOPLE

Pátek 17. 2. 2012
Vstup: 50 Kč
Vystupují:
JB, Clara Bailar, Da Moon, Subgate, Ivka
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika