Vladivojna útočí na Českého lva a boduje v Berlíně

Vladivojna útočí na Českého lva a boduje v Berlíně

15. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zpěvačka a skladatelka Vladivojna La Chia je nominována na Českého lva za hudbu k filmu Nevinnost režiséra Jana Hřebejka. Stejně si její soundtrack vedl v konkurečních Cenách české filmové kritiky. Daří se i Vladivojnině albu Bohémy, které berlínský obchod s deskami vyhlásil albem měsíce.
"Ať to dopadne jakkoli, už teď je to pro mě velký úspěch, že si toho kritici všimli. Přeci jen to byl úplně první film loňského roku a navíc byla letos velmi silná konkurence," těší se Vladivojna La Chia z nominace na Českého lva.

Sountrack k Nevinnosti, filmu o tom, že cesta z vrcholu na absolutní dno může být velmi rychlá, je její první filmovou hudbou. Jan Hřebejk Vladivojnu La Chia oslovil po poslechu jejího debutového alba Tajemství Lotopu. V Cenách české filmové kritiky původem ostravská hudebnice nominaci neproměnila, jak dopadne "na lvech", bude jasné 3. března.

"Už když mi volali z produkce Cen české filmové kritiky, že jsem za Nevinnost nominovaná, tak jsem byla opravdu nadšená a teď k tomu přibyla ještě nominace na Lvy. Je to síla. Na druhou stranu si myslím, že ten soundtrack je asi nejlepší, co jsem kdy udělala a vůbec tohle byla pro mě práce snů," zpovídá se Vladivojna La Chia.

Další pochvala ji nedávno přišla z Berlína, z respektovaného obchodu Dussman das Kulturkaufhaus. Stejně dobře jako Tajemství Lotopu z roku 2009 se tam prodávají loňské Bohémy. Dokonce tak, že vedení obchodu desku vyhlásilo albem měsíce. Vladivojna La Chia z ní aktuálně připravuje už druhý klip, po Myšlenkách z kamene došlo na zhudebněnou báseň Lucie Paulové z knížky Paměť zrcadla. Za realizací opět stojí produkční skupina Popojedem včele z režisérem Janem Chramostou, který natočil klipy i pro Tatabojs a Imodium.

Další podrobnosti o Vladivojně La Chia najdete na jejím novém webu www.vladivojna.com a na facebooku www.facebook.com/vladivojnalachia.

Dodal: Pavel Eichler, Barometr
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika