The Chancers na turné s kapelou The Big

The Chancers na turné s kapelou The Big

14. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Britská kapela The Big se se svým „maximum ska“ vrací po roce a půl do Čech, aby tu odehrála čtyři koncerty v Praze, Havlíčkově Brodě, Liberci a Aši. „Bude to část našeho společného velikonočního turné, přibližuje frontman kapely The Chancers Simon Ruffskank.
Britská kapela The Big se se svým „maximum ska“ vrací po roce a půl do Čech, aby tu odehrála čtyři koncerty v Praze, Havlíčkově Brodě, Liberci a Aši. „Bude to část našeho společného velikonočního turné, na kterém jsme se předběžně domluvili loni v létě po velkém ska festivalu v Southendu,“ přibližuje frontman kapely The Chancers Simon Ruffskank.

The Big patří mezi nejlepší současné britské kapely, které čerpají ze žánru ska. Jejich dvoumetrový frontman Evil Ed je jedním z nejzručnějších kytaristů na scéně, na koncertech hostuje s legendami jako The Beat nebo Nevillem Staplem z The Specials, díky jeho přístupu je hudba The Big plná zvratů, aniž by se zvrhla v instrumentální onanie. Je to zvukově původní mix originálního jamajského ska, 2tone, reggae, punku, ale i blues.

Domovským městem The Big je anglické město Southend, odkud pochází i frontman The Chancers. „Když jsem byl na prázdniny doma, viděl jsem je naživo a okamžitě mi bylo jasný, že je musíme pozvat na koncerty do Čech, protože zní úplně jinak než většina ska kapel, co sem normálně jezdí,“ vzpomíná Simon. Poprvé se to povedlo na podzim 2004, obě kapely si padly do noty a od té doby pořádají „výměnná“ turné.

The Chancers jsou v současné době ve víru příprav písniček na plánované třetí album, které předznamenal singl Away From The Flock. Už teď je jasné, že zvukově, stylově a náladou se bude plánovaná deska lišit od předchozích nahrávek skupiny. Řada nových písniček zazní i na tomto turné, které bude po čtyřech koncertech v Čechách pokračovat do Německa.


13.04. CZ Praha, Klub 007
14.04. CZ Havlíčkův Brod, klub Effect
15.04. CZ Liberec, klub Casta
16.04. CZ Aš, Klubíčko
17.04. DE Chemnitz
18.04. DE Berlin
19.04. DE Rahenow
20.04. DE Rostock
21.04. DE Halle
22.04. DE Zittau

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika