Neneh Cherry představí Praze projekt s The Thing

Neneh Cherry představí Praze projekt s The Thing

11. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Švédská trip-hopová ikona Neneh Cherry je opravdová umělkyně a v hudebním světě má své nesporné místo. Její touhou je objevovat nové věci, rozvíjet se a zlepšovat se. Flirtovala s mnoha druhy hudebních žánrů - a to mnohem lépe než mnozí jiní umělci-od soulu k rocku, od jazzu k rapu a lze ji nazvat jednou ze zakladatelů trip hopu.
Zároveň však zůstává svěží, jako kdyby od jejího sólového debutu neuplynulo dlouhých šestnáct let. Soustředila se ale především na osobní život a rodinu, proto vydala pouze tři sólová alba, kromě mnoha dalších spoluprací s jinými umělci, jako například Gorillaz, Erikem Claptonem, Cher, Speechem nebo Youssou N´Dourem. Její práce je ale vysoce hodnocena hudební kritikou a mnoho jejích písní je dnes pokládáno za hudební klasiku.

Neneh během své kariéry získala Neneh mnoho ocenění- Brit Award za nejlepší singl a nejlepší vokalistku v roce 1990 a za nejlepší video ('Woman') v roce 1996. Byla jí také udělen cena World Music Award za nejlepší africký singl ('7 Seconds') v roce 1995. Neneh dále vyhrála European Music Award za krásnou skladbu '7 Seconds' v roce 1994 a byla nominována v roce 1996 za 'Woman'. Nenech ale nikdy neztratila kontakt s vývojem hudby.

Teď je tu rok 2012 a Neneh Cherry se spojila s kapelou The Thing, což je trojice severských, převážně jazzových hudebníků, která se dala dohromady v roce 2000 při sérii koncertů a nahrávání ve Stockholmu a o kterých hudební média referují s neskrývaným nadšením.

Neneh Cherry a The Thing si na letošek si naplánovali nové album a turné na jeho podporu. Celý projekt nazvali The Cherry Thing a 2.července dorazí i do Prahy, aby své muzikantské umění předvedli posluchačům v Lucerna Music Baru.

www.nenehcherry.de

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: NENEH CHERRY

Pondělí 2. 7. 2012
Vstup: 640 kč /750 kč
Vystupují:
Neneh Cherry, The Thing
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika